Dungeons And Dragons – Enemmän kuin lautapeli

Dungeons and dragons toisin sanoen DND on TTRPG (tabletop roleplaying game) jossa pelaajat seikkailevat omanlaisessa maailmassa taistellen pahaa, auttaen kylän väkeä, keräen aarteita ja arvokkuuksia kuin myös taikaesineitä selviessään seikkailuissa ja muissa koitoksissa.

muutamia peli tarvikkeita

Miten sitä pelataan?

DND:ssä on omat sääntö kirjat, player’s handbook, dungeonmasters guide, ja monster manual. Nämä kirjat ovat vaadittavat kirjat joita kaikki käyttävät. Mutta on myös lisä-kirjoja jotka voivat lisätä lisää sääntöjä tai ominaisuuksia peliin. Kyseisillä säännöillä ei ole varsinaista rajaa ja niitä voi halutessaan ottaa pois tai muokata sääntöä omaan pelityyliin. Peli tyyli voi muuttua ryhmästä ryhmään. On myös joitain sääntöjä joita on melkein pakko noudattaa jotta pelin henki säilyisi. kunten pelaa hahmonasi, älä itsenäsi, ja pelaa vähän että et ole tietoinen kaikesta kun pelaat hahmona.

Kuva hahmojen papereista

Hahmo luonti

Yleensäkin TTRPG pelejä on vaikea pelata ilman omaa hahmoa, joten sellainen pitää tehdä. Hahmo saadan luotua hyväksi käyttämällä players handbookia, siellä on hahmon kyvyistä jotka kertovat missä olet hyvä, ja luokat, oletko barbaari vai velho. Siellä on myös takatarinasta ja aikaisemmasta työstä ja elämästä ennen kuin hahmosi aloitti seikkailun.

Dungeonmasterin rooli

Dungeonmaster lyhennettynä DM on varsinaisesti pelin ohjaaja ja pitäjä joka pitää pelaajille seikkailuja, hän myös ohjaa vihollisia ja monstereita ympäri kun on taistelu menossa. Dungeonmasterin roolissa on myös hyvä pitää säännöistä kiinni jotta pelaajat eivät tee paljon virheitä pelatessaan, mutta yleensä se ei ole vakavaa.

kuvassa DnD 5E ja 3.5E core gamebooks

Seikkailua kirjojen avustuksella

Joskus voit myös halutessaan pelata valmiiksi tehtyä tarinaa jotka on tehty omiin kirjoihin. Näitä kirjoja voit hyödyntää myös omissa tarinoissa. Mutta niitä ei ole lukittu mitenkään yksin vaan voit vaikka ottaa jo valmiiksi olevan tarinan ja liittää siihen kyseisen seikkailun ja jatkaa siitä.

Hyvä muisti sääntö mitä itse käytän kun pelaan niin ei kannata rajoittaa itseään seikkailuissa liikaa vaan ohjaat pelin kulkua.

kuva suuresta lohikäärme figuurista

kannattaako Dungeon and dragonssiä pelata?

DND on helppo alkaa pelaamaan kun sinulla on kavereita joiden kanssa pelata. Kirjatkaan ei ole vaikea saada, niitä saa pdf muodossa netistä ladattuna ja fyysiset versiot on vaan hienoja ja yksinkertaisia olla.

Eli kunhan sinulla on paperia, kavereita ja intohimoa pelata niin vain taivas on rajana siinä kohtaa.

vähän esikuvaa pelistä

Posted

in

by

Tags: