KISSAT

Kissojen ortopediset ongelmat - Koirakissaklinikka

Kissojen tieteellinen nimi on Felis catus. Suunnilleen kotikissa asuu 14-20 vuotta ja luonnossa kissa asuu suunnilleen 12-16 vuotta. Kissat ovat suosittuja lemmikkieläimiä, ja etenkin maaseudulla ne ovat aina olleet hyödyllisiä hiirten ja muiden tuholaisten pyydystäjinä. Täysi kasvaneet kissan paino on noin 6 – 4,5 kg. Kantoaika noin 58 – 67 päivää. Korkeus on noin 23 – 25 cm. Kissan vuorokauden unen tarve noin 12 – 16 tuntia. Kissoilla on hyvä näkö pimeydessä. Kissa kuulu nisäkäs lajiin. Aikuisella kissalla on yhteensä 30 hampaita. Viikset ja tunne karvat ovat kissan tunneaistit. Häntä auttaa säilyttää tasapainoa. Nykyään on paljon erilaisia kissan rotuja.  

Kissa on edullinen lemmikki, sen perään ei kysellä" – Kerttu ja sata muuta  löytökissaa kaipaavat kotia | Paikalliset | Helsingin Uutiset

Kissat ovat erilaisia 

Tiesitkö että kaikki kissat ovat erilaisia ei ainoastaan ulkonäön perusteella. Kissat reagoivat erilaisesti ja niillä on oma personallisuus. Oletko koskaan ajatellut, millainen kissasi on? Millainen personallisuus, käyttäytymistapa tai ominaisuus hänellä on? Oletko huomannut, että monilla kissoilla löytyy samanlaisia piirteitä? 

Suomen söpöin kissa 2017: Tilkku viettää kissanpäiviä maitotilalla | Apu

Minun kissa on kolmevärinen, pitkäkarvainen ja vihreäsilmäinen. Hänen silmistä heti näky millaisessa mielialassa hän on. Esim. Kun hän ei tykkää jostain hänen silmät muuttuu vihaiseksi niin että menee puoleksi kiinni ja kun hän on yllättynyt hänen silmät ovat pyöräitä ihan kunnolla avattu. Yllätä se että hän ei tykkää tyypillisistä leluista vaan se tykkää leikkiä mehupillien, korvatikkujen ja karvaisen rautalankojen kanssa. Aika kiinnostava kohde on se, että minun kissa on äänekäs kävelemään ja että se naukku vähemmän kun muut kissat.  

Lemmikille.com | Koira- ja kissa-aiheiset artikkelit

Posted

in

by

Tags: