Lasse Saarela opiskelee tapahtumateknikoksi Lybellä

Lasse Saarela on päässyt tekemään paljon elämänsä aikana. Nyt hän on kuitenkin opiskelemassa tapahtumatekniikkaa Lybeckerillä. Mikä sai Lassen kouluttautumaan aikuisiällä ja millainen on hänen tarinansa?

Lasse asuu perheensä kanssa Raahessa. Hän kertoo oppineensa paljon taitoja työtä tekemällä muun muassa kuorma-auton kuljettajana, fileroijana, rakennussiivooja, roudarina ja kehonrakennuksen ohella ravinto- ja treenivalmentajana. Eri alojen varastotyöt saivat Lassen kuitenkin sairastumaan astmaan noin vuosi sitten, joka aloitti prosessin jatkaa omien kiinnostuksen kohteiden tutkimista.

Lasse aloitti etsimisen tietotekniikasta. Hän kävi koodauskurssilla, jossa harjoiteltiin myös robotiikkaa. Sairausloman aikana tätä oli hyvä tehdä harrastuksena. Tietotekniikka täyspäiväisenä ei kuitenkaan kiinnostanut Lassea. Lybeckerillä aloittamisen myötä kiinnostuksen kohde tapahtumatekniikkaan varmistui.

Lasse tuntee myös harrastemuusikkoja Oulun seudulta. Heille hän on tehnyt roudarinhommia keikoille kaverina. Lämmin muisto Lassella kuitenkin on vuodelta 2008 Qstockista. Hän oli päälavalla roudaamassa tekniikkaa talkootöissä. “Siitä ei silloin saanut palkkaa, joka oli tajuttoman siistiä. Pääsi näkemään isoja staroja.” Varastotöissä Lasse rakastaa työn hektisyyttä. “Voi olla, että tuntiin pariin ei tehdä mitään, sitten yhtäkkiä tehdäänkin töitä apinan raivolla.”

Sairausloman aikana Lasse on harrastanut myös omaa musiikkia. “Astman toteamisen jälkeen minulla olikin yhtäkkiä aikaa rajattomasti. Käytinkin sen musiikkiin.” Lasse ei kuitenkaan näe itseänsä esiintyvänä muusikkona, vaan tykkää ennemminkin pysytellä musiikin taustalla säveltäjänä ja tuottajana.

Tulevaisuus on vielä hieman kysymysmerkki Lasselle. Yrittäjyys tapahtumatekniikan alalla kiinnostaa, mutta työtarjouksia on kuitenkin tullut, joten ajatus yrittäjyydestä ehkä jääkin vielä hetkeksi pöytälaatikkoon.


Posted

in

by

Tags: