Pelaaminen PC:llä, tai jotain

Tietokoneet ja pelaaminen 

Tietokoneet ovat tärkeä osa nykymaailmaa, niitä käytetään  toimisto töistä maailman puolustus järjestelmiin asti. Valintoja koneista on paljon, eri käyttöjärjestelmistä erilaisiin käyttötarkoituksiin. Yksi käyttö tietokoneille on erityisen kiinnostava minulle, Pelaaminen. Aion käydä Tässä läpi eri osuuksia tietokoneella pelaamisesta 

Mikä tekee koneesta pelikoneen? 

Mikä tahansa kone voi teknisesti olla pelikone, jos sitä käytetään pelaamiseen ja se pyörittää tarvittavat pelit. Mutta omasta mielestä kone on pelikone kun siinä on erillinen näytönohjain (GPU) 

Konetta ostaessa 

Konetta ostaessa on paljon asioita mitä kannattaa ottaa huomioon. 

Yksi on hinta komponentteja kohtaan jos ostat valmiiksi rakennettua konetta, yritä etsiä mahdollisimman edullisin ja tasapainollisin kone, sillä monet valmiiksi rakennetut koneet usein säästävät rahaa komponenteissa kuten emolevyissä, virtalähteissä tai välimuistissa.  

Edullisin ja vapain vaihtoehto on rakentaa oma pelikone, mutta se vaatii jonkun verran teknistä tietoa ja kärsivällisyyttä kun odotat osien saapumista. 

Vaihtoehtona on tietenkin myös peliläppärin osto. Nykyään niiden performanssi ero pöytäkoneisiin on kaventunut paljon, mutta se on silti olemassa. Läppäreiden parissa maksat enemmän samasta kyvystä, menetät päivitys mahdollisuudet (muistia lukuunottamatta) sekä koneen lämpö tulee huoleksi. Mutta joillekkin (kuten minulle), niiden kannettavuus on hyöty. Itse pidän siitä että voin ottaa oman koneen mukaan matkoille ja saan silti todella hyvää peli tehoa niillä.  

Läppärit kuitenkin ikääntyvät koneista nopeiten ja niitä ei voi päivittää, joka tarkoittaa  että kun haluat päivittää, pitää sinun ostaa uusi kone kokonaan. Mutta omasta mielestä asetusten laskeminen ei ole kamala asia, ja näillä kompromisseilla pärjäät vuosia samalla koneella.

Alla näkyy pieniä eroja grafiikka asetuksissa, esim. pinnoissa:

Tietokoneella pelaamisen edut 

Tietokoneella pelaamisessa on paljon vapautta verrattuna muihin kuten konsoleihin ja puhelimiin. Koneella voit muokata pelejä asetuksista pelin sisältöön asti. Asetuksia voit säätää omaan makuun ja voit priorisoida yksittäisiä asioita maun mukaan, esimerkiksi korkea fps korkean resoluution sijaan.  

Koneella pystyt myös modaamaan pelejä. Näiden avulla lempi pelisi voi saada esimerkiksi lisää tavaraa, uusia peli mekaaniikoita ja parempia grafiikkoja. Modaaminen voi olla helppoa tai melkein mahdotonta riippuen pelistä, mutta se on yksi isoimmista puoleensa tietokoneella pelaamisesta, ja on asia mitä suosittelen kokeilemaan.

Modi valikko Euro Truck Simulator 2:ssa 

Loppuen lopuksi, koneella pelaaminen on paras kokemus pelimaailmassa, ja kun sitä kokeilet niin on vaikea palata. 


Posted

in

by

Tags: