PS5 pähkinänkuoressa

Playstation 5 – Da Könsöl

playstation 5, kutsutaan myös ps5, on sonyn uusin pelikonsoli joka tuli vuonna 2020 – 2021.

tapahtuvan koronan aikana ps5 on ollut hankala saada koska kaikki ovat himoineet sitä kun ovat kiikkuileet sisällä useamman kuukauden ja haluavat omaa viihdetta, ps5 on erittäin hyvä siinä, parempi kuin ps4, sillä ps5 on ikään kuin valmistettu ps4:sen päälle, se on backwards combatable, ja voit myös äänipuhelussa olla kaverien kanssa vaikka he olisivat ps4:sella.

Kuva pelistä Horizon Zero dawn – taistelu robottien välillä

Pelit

playstation 5 on erittäin laaja peleihin ottaen sillä se on bacvkwards combatable eli voit pelata vanhempia playstation pelejä, useampi digitaalinen peli ps4 galleriasta on tuotu ps5 käyttäjien saatavuuksiin, mm subnautica, horizon zero dawn, wreckfest ovat suurempia niistä. ja koska kyseiset pelit saadaan ps4:sta ps5:seen, voit myös tallenteen siirtää, jotta voit jatkaa vanhoja pelejäsi.

Ohjaimet

konsolin ohjaimissa on uuden tapaista teknologiaa verrattuna ps4 ohjaimiin. mm. adaptive trigers, eli R1-2 ja L1-2 napit ovat rakennettu siten että napin paino on isompi riippuen mihin se on yhdistetty, tämä toiminto toimii vain PS5 peleihin lähinnä. mutta saman tyyppinen teknologia on ollut ps2 ohjaimissa, mutta sitä käytettiin vain muutamassa pelissä, mm. GTA san andreas, ja metal gear solid.

Kuva pelistä Subnautica – oma koti kullan kallis

Muisti

PS5:seen ei enää saa SSD kovalevyä, vaan M.2 SSD. tämä valittiin sen takia koska M.2 on nopeampi ja luotettavampi kuin perus SSD kovalevyt, mutta myös kallimpia. onneksi PS5:sessa on jo 1Tt muistia vamiina joten voit lisätä oman toisen M.2 SSD:een, suurentaen muistin määrään.

Kuva pelistä Demon souls – gates of boletaria

grafiikat

pleikkarin grafiikat ovat hyvinkin vaihtelevat riippuen omasta monitorista, mutta raja on 8K HDR.

PS5 on hyvin kykyinen pyörittämään isoilla grafiikka asetuksilla, ei kuitenkaan välttämättä aivan täysillä.


Posted

in

by