Yrittäjä Hanna Nors-Kramsun haastattelu

Hanna Nors-Kramsulla on oma toiminimiyritys nimeltä Nors-Art. Hän pitänyt yritystään itsenäisesti jo jonkin aikaa. Hän Maalailee siellä omia töitä, jotka ovat volyymituotteina taidejulisteita ja kortteja, sekä hän ottaa vastaan tilaustöitä, joissa hän tekee työn asiakkaan toivomusten pohjalta. 

Hannalla on ollut runsaasti näyttelytoimintaa, ryhmänäyttelyitä ja yksi yksityisnäyttely. Näyttelyitä on ollut mm Oulussa ja Raahessa. Hän on myös opiskelu aikana pitänyt näyttelyitä ja suosittelee kiinnostuneita pitämään näyttelyitä, sillä ovat ne erittäin kannattavia. Näkyvyyttä itselleen ja taiteelleen hän hakee julkaisemalla töitään Instagramissa @hannanorskramsutaide ja Facebookissa @norsarttaide. 

Kevät – Hanna Nors-Kramsu

Hannan maalaus materiaalit vaihtelee paljon. Hänen työnsä ovat hyvin värikkäitä ja hän tykkää käyttää materiaaleja , jotka korostavat värejä. Hän on tykästynyt metalli pohjalle maalaamiseen juuri tämän ansioista.  Yleensä hän lähteekin tekemään työtä värien pohjalta ja käyttää paljon itse ottamiaan kuvia mallina. 

Dreamland – Hanna Nors-Kramsu

Nuorempana Hanna opiskeli Turussa maalari ammattikoulussa. Hän kävi Erikoismaalarin perustutkinnon ja kertoo linjan olleen tarpeeksi lähellä omaa tekemistään, vaikka se olikin enemmän koriste maalausta ja muuta. 

Hän myös opiskeli perhepäivähoitajaksi vähän aikaa, sillä on pitää ohjaustoiminnasta ja haluaisi tulevaisuudessakin päästä ohjaamaan, vaikka jotain kesä kerhoja. 

Hanna kävi Lybeckerillä Kuvallisen ilmaisun perustutkinnon ja valmistui vuonna 2019 Kuva-artesaanina.  

Determination to sparkle – Hanna Nors-Kramsu

Hanna kehottaa nuoria ehdottomasti opiskelemaan nuorena, kun ei ole muita vastuita kuten perhettä. Ja AMK opiskelun kautta pääsee mukaan taide piireihin, ja jos oma yritys toiminta kiinnostaa kannattaa osallistua opiskelu aikana NY-nuori yrittäjä toimintaan, niin saa arvokasta kokemusta yrittäjyydestä. Hän myös korostaa töiden hyvin hinnoittelun tärkeyttä,  

“Monesti on näitä taideharrastelijoita, jotka monesti ali hinnoittelee töitään, mikä vaikuttaa ammatti taiteilijan hinnoitteluun, kun ihmiset miettii, että miksi taiteilijoilla on niin kalliita töitä. Teoksen hintaan sisältyy tunnit mitkä menee työskentelyyn ja materiaalit, niin tietenkin sillä on hintaa.” Hanna kertoo.  


Posted

in

,

by

Tags: