Monta syytä hankkia koira

Koirat ovat suomessa todella yleisiä kotieläimiä ja voit löytää niitä melkein joka kodista.  Koiran hankinnalle voi olla monta syytä, ja tässä tekstissä tulen kertomaan joitain näistä syistä. 

Minun koirani Sisu

Koirat ovat yleisimpiä kotieläimiä suomessa ja ihan hyvästä syystä, ne ovat luotettavia, tottelevaisia ja söpöjä ja kaiken lisäksi käytännöllisiä. Koiran voi hankkia kotiin tai vaikkapa työpaikalle. 

Koirille voi myös opettaa paljon erilaisia asioita ja juuri tämän takia niitä voidaan käyttää esimerkiksi poliisikoirina tai vaikkapa metsästykseen. Kylläkin se riippuu todella paljon koiran rodusta, että soveltuuko tämä minkälaiseen käyttöön. Esimerkiksi Saksanpaimenkoirat soveltuvat todella hyvin vahtikoiriksi kotiin tai vaikkapa poliisikoiriksi koska ne ovat todella tottelevaisia ja niille on helppo opettaa asioita. Kuten taas Amerikankettukoira on loistava metsästyskoira koska sillä on voimakas riistavietti. 

Toisinaan koiria koulutetaan myös auttamaan ihmisiä erilaisessa tilanteissa, esimerkiksi palveluskoiria voi olla monen erilaisia. Jos ihminen kärsii vaikkapa epilepsiasta voi tämä hakea itselleen palveluskoiran, joka on koulutettu auttamaan tämän omistajaa kohtauksen tapahtuessa. 

Koirat ovat siis myös loistavia kumppaneita, että todella avuliaita sillä koirat ovat todella lojaaleja eläimiä.  


by

Tags: