Ulkomaalaisena opiskeleminen Suomessa

Ulkomaalaisena opiskeleminen Suomessa

Mitä mieltä olet opiskelusta Suomessa? En tiedä mitä suomalaiset ajattelevat itsestään. Mutta minun tunteeni eivät ole kovin suuret, kun kiinalaisena opiskelevat Suomessa, koska olen loppujen lopuksi opiskellut Suomessa peruskoulusta lähtien.

Tunne… että olen hyvin vastahakoinen lähtemään Kiinasta. Saapuessani ensimmäisen kerran Suomeen en osannut puhua kieltä ja en halua kommunikoimaan opettajien ja luokkatovereiden kanssa. Muistan, kun tulin ensimmäisen kerran Suomen, otin joka päivä Suomen Kiinan sanakirja mukaan. Mutta oppia suomea puhumalla suomalaisten kanssa ja oppia kommunikoimaan hitaasti.

Monet kiinalaiset tulevat Suomeen opiskelemaan.

Muutama vuosi sitten tulin Suomeen, paikkaan, josta olin alun perin tuntematon. Aluksi olin hieman epämukava. Pelkäsin, että suomalaiseen kulttuuriin on vaikea integroitua. Sen jälkeen aloin hitaasti tykkää tähän kauniiseen maahan.

Kun menin kouluun pienessä Raahen kaupungissa, tunsin ensi, että asuminen ja liikenne olivat hankalia. Mutta olen huolissani liikaa: Vaikka Raahe on pieni kaupunki, liikenne on kätevää ja asuminen on helposti ymmärrettävissä, ja kela on myös antanut tukia.

Mielestäni suurin ero Suomessa opiskelun ja Kiinassa opiskelun välillä on stressi.

Kiinassa on mentävä kouluun joka päivä kello 7 ja loppu kello 16, ja on paljon stressi. Suomessa tällaista stressia ei ole. Suomalaisessa koulussa on myös “monipuolinen” . Päivittäisten luokkien lisäksi koulun ylioppilaskunta järjestää aina toimintaa. Myös opinnoissa, toisin kuin Kiinassa, opettajalla on erittäin hyvä luonne: Voit keskeyttää hänet aina, kun hän opettaa, esittää kysymyksiä ja vastata kärsicällisesti kysymyksiisi. Eli on kiitettävä suomalaisille opettajille tässä suhteessa.

Suomessa opiskelu, elämä on aika hyvää. Jos sinulla on ystäviä Suomessa, elämä on melko hyvää. Suomalaiset ystävät ovat erittäin ystävällisiä, ja he kutsuvat vieraita vapaa-ajallaan ja käyvät grillillä kesällä. Suomalaiset naapurit ovat myös erittäin innostuneita , ja jotkut kutsuvat vierailemaan kotona. Vaikka se oli erilainen kuin Kokkola ja Lahe, se tuntui uudelta elämästä, mutta se oli silti melko hyvä.
Kesä Suomessa on erittäin kaunis ja minulla on hyvät tuulet. Talvella en ollut niin tyytyväinen. Auringonpaisteaika oli lyhyt ja viihdettä ei ollut, mutta on tottunut sen hitaasti.

Yleisesti ottaen Suomeen saapuminen niin suuresta ja kehittyneestä maasta kuin Kiinasta, tuntuu aluksi varmasti epämukavalta, muitta se on vähitellen integroitunut suomalaiseen kulttuuriin.

https://youtu.be/SwEu4u7tk-o

by

Tags: