Kiinalainen taide, paperileikkaus

Kiinalainen taide, paperileikkaus.

Papernleikkaustaide on yksi vanhimmista kiinalaisista kansataiteista. Se on eräänlainen ontto taide, joka voi antaa ihmisille visuaalisesti läpinäkyvän tunteen ja taiteellisen nautinnon. Paperinleikkauksessa leikataan saksilla paperi erilaisiin kuvioihin, kuten ikkunan ritilöihin, ovipapereihin, seinäkuvin, kattokuvin, lyhtykuvin jne. 

Seinäkuvin paperileikkaus

Festivaalien tai hääjuhlien aikana ihmiset kiinnittävät kauniita ja kirkkaita paperileikkauksia kotiinsa ikkunoihin, seiniin, oviin ja lyhtyihin, ja tämä parantaa myös juhla-ilmapiiriä. 

 Kiinalaisessa paperinleikkaustaiteessa saksien ja paperin avulla voit ilmaista kaikenlaista onnea, surua ja iloa elämässä. Primitiivisen taiteen kantajana paperinleikkaus käyttää mallinnuksessa aina liioiteltuja ja epämuodostuneita menetelmiä. Sillä voi yhdistää esineitä eri tiloissa ja aikoina ja muuttaa esineiden luonnetta  kauniiden, taiteellisten muotojen avulla. 

Joidenkin arkeologisten jäännösten mukaan paperinleikkaustaide ilmestyi pohjois-dynastioissa (vuona 386-581), ja sen historia on noin 1500 vuotta. Tuolloin paperinleikkaustaide oli melko hienostunutta. 

Paperinleikkaus on sama kuin muu paperitaiteet, ja se vaatii taiteilijalta erinomaisen paperinleikkaustaidon, mutta myös vastaavat paperinleikkaustyökalut. Harrastajille ja aloittelijoille saksisarja riittää yleensä paperinleikkaustyökaluille. Mutta perinteinen paperinleikkaus perustuu käsityöläisten tarpeisiin. Kehitysprosessin aikana paperinleikkauksen luomiseen on sovellettu monia työkaluja. Yleisimpiä ovat sakset, veistoveitset, ja hiomakivi ja niin edelleen. 

työkalut paperikkaus (yksityis kohtat)

Kiinalaisen paperinleikkauksen taide syntyi kansan taiteena, ja useimmat nerokkaan työn taidot omaavat ovat myös taiteilijoita. Perinteestä tähän päivään myös jotkut nuoret ovat alkaneet pitää tästä taiteesta. Näemme, että ne taitelijat, jotka todella rakastavat paperinleikkausta, ovat käyttäneet toimintaansa ja töitään vartioidakseen ja kehittääkseen tämän muinaisen taiteen perinnettä. He käyttävät käytännön toimia saadakseen yhä useammat ihmiset ymmärtämään, että erinomaisen ja arvokkaan kansan paperinleikkaustaiteen perintöä. 

Ja video paperilaeikkaus:


Posted

in

,

by

Tags: