Anna Koivukangas

Anna Koivukankaan haastattelu

Lybeckerillä opiskelu

Anna Koivukangas tuli Oulusta Lybeckerille opiskelemaan. Raahessa hän oli jo tutustunut ihmisiin, halusi pysyä Pohjois-Suomessa ja Lybecker oli lähellä, joten sinne hakeminen oli luontevaa. 

Lybeckerillä hänen mielestään parasta oli oikeat ammattitaiteilijat, jotka toimivat opettajina ja mahdollisuus tehdä vapaasti töitä vaikka iltaisinkin. Koulussa pääsi tekemään paljon ja vaikka kaikki tekivätkin omia juttujaan, oli ympärillä kuitenkin yhteisö taiteen tekijöitä.  

Lapaluoto oli Raahessa Annalle tärkeä paikka, jonne usein meni kavereiden kanssa autolla katsomaan veden yli Rautaruukkia. Se näytti kuin joltakin isolta, kaukaiselta kaupungilta. 

Rowling
Teos : Rowling – Anna Koivukangas
Kuvan ottanut  Studio Siilo – Kulttuurivoimala ry

Takaisin Oulaisiin

Annalle syntyi lapsi opiskelujen aikana ja Anna muutti takaisin Oulaisiin, kotipaikkakunnalleen ja alkoi tekemään erilaisia töitä kuvataiteen parissa. 

Hän myös haki opiskelemaan yrittäjäammattitutkintoa, jonka päätteeksi hän perusti oman yrityksen vuonna 2007. Yritys oli Ratsu-Ateljee, jossa yhdistyy taide ja hevoset. Annan sisko pyörittää nykyään yritystä. 

Muita opintoja Anna on käynyt aina kun on tehnyt mieli opiskella ja kartuttaa taitoja jossain tietyssä taiteen osassa. Muuten hän on ollut työelämässä ja hänelle onkin kaikenlaiset työt tullut vastaan koulujen kautta. Aina ollut jotain tekemistä, Anna on kuin vain seurannut tapahtumia.  

Anna työskentelee enimmäkseen yhteisötaiteen parissa. 

Nykyään hän toimii kulttuurituottajana Oulaisissa, jossa hän yrittää saada lisää kulttuurimahdollisuuksia ja kuvataidetta paikkakuntalaisille. Heillä on taidelainaamon järjestäminen työn alla.  

Anna Koivukankaan kuva työstään
Teos : Cella-installaatio – Anna Koivukangas
Kuvan ottanut Anna Koivukangas

Oma taide ja tyyli

Anna on myös suunnitellut omaa näyttelyä “Cell level changes” elokuuksi KoronaGalleriaan Oulaisiin. 

Kysyin Annalta hänen taiteellisesta tyylistään ja hän kertoi ettei hänellä ole yhtä tiettyä tyyliä, vaan taide tulee hänelle sykleissä ja joka syklissä on jokin tietty toistuva asia, joka on sen hetken hänen tyylinsä.  

Anna on jo hyvin nuoresta lapsesta lähtien ollut hyvin kuvataiteellinen ja halunnut saada töitään esille. Hän kertoo lähettäneensä lapsena isovanhemmilleen tekemiä piirroksia sanomalehteen. 


by

Tags: