Lemmikkinä Tarantula

Kuten jokainen tietää hämähäkki on hyvin pelätty eläin monen ihmisen mielestä mutta myös osalle se on mielenkiintoinen lemmikki.  

Matelija ihmisten keskuudessa suosittu lemmikki hämähäkki tarantula on helppo ja halpa lemmikki pitää ja näyttävä esitellä. Tarantula ei vaadi paljoa rahaa tai hoitoa. Terraarion tarantulalle voi tehdä vaikka siitä yhdestä purkista kaapin pohjalla jolle et keksi muutakaan käyttöä ja piilopaikkoja ja koristeita voi keksiä vaikka satunnaisista lehdistä ja kaarnan palasista mitä ulkoa löydät kunhan ne putsaa kunnolla ennen terraarioon laittamista jotta ulkoa ei tule tarantulan elinypäristöön loisia tai muuta sen terveydelle haitallisia eliöitä. Terraarion koristelu voi olla juuri sen hintaista kun omistaja haluaa sen olevan. Sen voi tehdä melkein ilmaiseksi tai siihen voi myös käyttää kolmen  kuukauden palkan jos niin haluaa. Ainoa mikä kannattaa ostaa eläinkaupoista tai tilata on pohjamateriaali jota tarantula tarvitsee. Kaiken muun kanssa vain mielikuvitus on rahana. Suurimman osan mitä terra tarvitsee voit löytää ihan perus kaupoista tai askartelu kaupasta. Nuorelle tarantulalle ei tarvitse kovin isoa terraa jolloin materiaaleja ei tarvitse kovin paljoa ja vesiastaksikin menee vaikka sen viimekerralla kaupasta ostamasi limsapullon korkki. 

Oman Grammostola pulchripesin tämän hetkinen terra.

Tarantulan hoitaminen on myös hyvin helppoa. Sen kanssa ei tarvitse seurustella vaan se on onnellinen kun se jätetään aivan rauhaan. Ruokkiminen tapahtuu riippuen tarantulan koosta. Pienelle slingille annetaan ruokaa suunnilleen kerran 4 päivän välein, isommalle slingille kerran viikossa, juvenile syö suunnilleen kerran 2 viikossa ja aikuista voi ruokkia joka 3 viikon välein. Ruokahyönteisen kokokin vaikuttaa siihe kuinka usein hämähäkki syö. Hyvä nyrkkisääntö on ettei slingille anna isompaa ruokahyönteistä kun tarantulan keho on ja aikuiselle ei isompaa kun tarantulan vatsa. Ruuan lisäksi tarnatulalle voi laittaa vesiastian jotta se saa juotavaksi puhdasta vettä jos se sitä haluaa. Se ei kuitenkaan ole pakollinen koska tarantula saa nesteytyksen ruuastaan mutta vesiastian tarjoaminen on suositeltavaa. 

Feedereitä on monenlaita mutta niistä suosituimmat ovat jauhomadot, sirkat, suklaatorakat ja dubia torakat. 

Brachypelma hamorii 

Tarantula on loistava lemmikki ihmiselle joka ei niin välitä lemmikin kanssa seurustelusta. Nimittäin tarantula ei ole sosiaaline eläin. Se mielummin haluaa että se jätetään rauhaan kun on sosiaalinen. Jotkin New world rodut kuitenkin kestävät käsittelyn vaikka siitä eivätkään välitä. 

Tarantulan käsittely kuitenkin kannattaa jättää pienemmälle koska se on eläimenä hyvin herkkä ja pienikin pudotus voi satuttaa sitä. Joten jos käsittelyä tehdään se kannattaa tehdä maan tasalla sillä jos tarantula säikähtää ja lähtee juoksemaan, pudotus ei ole korkea. 

Aloittelija ystävällisiä tarantula rotuja ovat todella moni Aphonopelma, Brachypelma, Tliltocatl ja Grammostola geneesin rodut 

Grammostola pulchripes 

Tarantulia on paljon erilaisia ja jokaiselle joka sellaisen haluaa varmasti löytyy sopiva. Ensimmäiseksi kuintekin suositellaan mitä tarantula ihmiset kutsuvat New world roduksi jotka tulevat eri puolelta Amerikkaa. Ne ovat rauhallisempia ja vaarattomampia kuin taas Old world tarantula rodut jotka tulevat Afrikasta, Aasiasta ja Australiasta. Ne puolestaan ovat nopeempia, defensiivisempiä ja myrkyllisempiä. 

Grammostola iheringi 

Tarantulien helppohoitoisuuden takia niitä kerääntyy helposti enemmän kuin yksi tai kaksi. Monella joilla tarantula on ei ole vain yhtä vaan useampi. Joillain se ei myöskään lopu kymmeneen vaan menee reilusti senkin yli. 

Tarantula omistajan yksi kirous kuitenkin se että omistat tarantulan mutta et kuitenkaan koska moni tarantula mielummin oleskelee piilossa kun maan pinnalla. Tai kuten itse tykkään sanoa. Omistan monta purkkia multaa.  

Tarantulia tällä hetkellä itselläni on viisi mutta kun rahaa on tarpeeksi ostos listallani on muutama lisää.

Tähän loppuun vielä haluan laittaa random kuvan mun Brachypelma hamorii slingistä Teuvosta ja sen nappisilmistä. Adorable. 


Posted

in

,

by