Mediakeskus Lybecker

Lybeckerin opisto

Sofia Lybecker

Sofia Lybecker oli suomalainen kauppiaantytär ja Lybeckerin koulun perustaja. Hän syntyi Raahessa 27. joulukuuta 1816 ja kuoli Helsingissä 31- vuotiaana vuonna 1847. Sofia sai mahdollisuuden perustaa koulun hänen äidiltään perimien rahojen avustuksella.

Sofia Lybecker, Kuvan omistaa Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusopisto.

Koulun perustus

Koulu toimi aluksi vain varattomille tytöille Sofian toiveiden mukaisesti, jotta nämä saisivat mahdollisuuden opiskella muun muassa kristinoppia, luku-, lasku- ja kirjoitustaitoa sekä hankkia kädentaitoja erilaisissa käsitöissä.

Koulu toimi aluksi vuonna 1844 vuokratiloissa. Oman talonsa koulu sai vuonna 1859, kun Sofian nuorempi sisar Helene Bergbom ja hänen miehensä ostivat Reiponkadulta löytyvän talon. Koulu toimi tässä rakennuksessa 140 vuotta eli vuoteen 1984 saakka. Nykyään tätä taloa kutsutaan Sofian taloksi. Vuonna 1983 koulu siirtyi Raahen kaupungin omistukseen ja se sai uudet toimitilat vuotta myöhemmin.

Sofian talon löytää osoitteesta Reiponkatu 35
Nykyään Sofian talo toimii taiteilija Pertti Vuoren työtilana.

Opiskelumahdollisuudet 

Mediakeskus Lybeckerillä voit valita kuudesta eri perustutkinnosta mieluisimman. 

Vaihtoehtoina ovat animaattori ja peligraafikko, kuvataiteen osaaja, tapahtumateknikko, graafinen suunnittelija, markkinointi suunnittelija tai video- ja valokuvaaja.  

Jokainen tutkinto vaatii 180 osaamispistettä. 

Koulu kestää pääsääntöisesti 3 vuotta, mutta jos sinulta löytyy hyväksilukuja mahdollisista aiemmista opinnoista, voit valmistua nopeamminkin. 


by

Tags: