Merellisiä maalauksia NeuvoRassiin

Mediakeskus Lybecker sai alkuvuodesta tilauksen Raahen Hyvinvointipiste NeuvoRassilta, jossa toivottiin maalauksia NeuvoRassin uudistuneisiin tiloihin. Lybeckerin toisen vuoden opiskelijat Meeri Palokangas, Enni Vehkaperä ja Nelli Koivula tarttuivat toimeen, ja tiistaina 18. toukokuuta he saivat viedä valmiit teokset paikan päälle.  

Tilaustöiden tekeminen oli positiivinen kokemus opiskelijoille. “Mä oon aiemminkin tehnyt tilaustöitä, mutta ne ovat olleet lähisukulaisille. Tuntui jotenkin jännittävälle tehdä ulkopuoliselle, ja ihan yritykselle”, Enni hehkuttaa.  

Meeri, Enni ja Nelli matkalla Hyvinvointipiste NeuvoRassiin

NeuvoRassilta toivottiin maalauksille meriteemaa. Meerin maalauksessa poika ja koira katselevat merelle, Ennillä lumpeenkukat kelluvat veden pinnalla ja Nellin teoksessa hevonen seisoo tyynen veden keskellä. Meerillä oli alunperin kaksi ideaa maalaukseensa: “Mulla oli toinen semmoinen, jossa aallot vellovat, ja toisesta ajattelin tehdä oikein perinteisen ja seesteisen. Se oli jännä kyllä – mun perhe katsoi niitä mun luonnoksia, ja mies sanoi heti, että tuon (seesteisen) ne ottavat, ja sen ne sitten valitsivatkin.”  

NeuvoRassilla opiskelijoita on vastaanottamassa Tuomo Laurila. Laurila toimii NeuvoRassin vastuuhenkilönä, ja vastaa NeuvoRassin toiminnasta ja sen kehittämisestä. Hänen mukaansa NeuvoRassilla haluttiin kohottaa paikan yleisilmettä ja tuoda lisää viihtyvyyttä uusiin tiloihin.  

NeuvoRassin vastuuhenkilö Tuomo Laurila

Parhaiden maalausten valitseminen oli vaikeaa. “Oli niin monta hyvää vaihtoehtoa. Näiden tilojen pääasialliset käyttäjät tekivät valinnat, ja valinnat perustuivat siihen, että he kokivat, että nämä sopivat parhaiten näihin tiloihin”, Laurila kertoo. “Ollaan oltu tosi tyytyväisiä näihin, ja nämä kohottavat huomattavasti meidän tilojen yleisilmettä. Tosi hyviä töitä.” 

NeuvoRassi tilasi Lybeckeriltä maalauksia myös vuonna 2018. Silloin tauluja tilattiin Laurilan mukaan 5-6, eli kaksinkertainen määrä tähän tilaukseen verrattuna. Tilaukseen oltiin tyytyväisiä, joten kun tuli tarve saada lisää taidetta, haluttiin Lybecker ehdottomasti yhteistyökumppaniksi. “Lybeckerin kanssa on helppo ja hyvä tehdä yhteistyötä”, Laurila ylistää.