Näkemiin, Lybe

Vuosia on tänne tulostani jo melkein mennyt kaksin kappalein. Aika tuntuu menneen hyvin nopeasti, 2019 oli eilen – eikö niin? Kuitenkin tähän vuosipariin on mahtunut paljon. Lybe on ollut kokemusrikasta ja opettavaa aikaa, vaikka suuri osa ajasta onkin vietetty kotoa käsin.

Työasema, aikansa nähnyt.

Ensimmäinen vuosi toi mukanaan video- ja valokuvauksen perusteet. Animaation ja liikegrafiikan kiemurat avautuivat nekin, ja loppuvuodesta perehdyimme 3d-mallinnukseen ja 3d-animaatioon. Oppiminen oli ajoin haastavaa, mutta ei koskaan turhauttavaa. Apua sai kun tarvitsi ja kysymyksiin löytyi aina vastaus. Monenlaiset projektit ja tehtävät pitivät homman aina kiinnostavana ja mielekkäänä. Lybetron ja Gamejam toivat mukavaa vaihtelua koulun arkeen, kiitänkin Lyben henkilökuntaa ja oppilaita näiden tapahtumien hienosta järjestelystä. Näistä molemmista on säilynyt paljon mukavia muistoja.

Gamejam -suherruksia.

Koronan iskiessäkään ei vauhti hidastunut – etäopiskeluun siirtyminen oli sujuvaa ja suht vaivatonta, tosin Lyben ollessa hyvin ajan hermolla muutenkin tämä ei tullut yllätyksenä. Toiseen vuoteeni on sisältynyt vähemmän perinteistä oppimista ja enemmän työelämään tutustumista ja projektien parissa puurtamista. Omaan tahtiin tekeminen on sopinut hyvin tähän etätyöskentelyaikaan ja vaikka opiskelu onkin siirtynyt kotiin, niin koulun puolelta tuki ei ole kadonnut mihinkään.

Kiitoksia Lybelle, opettajille ja muulle henkilökunnalle, oppilaille sekä kaikille joiden kanssa on tullut tehtyä yhteistyötä näinä vuosina. Olen saanut hyvät eväät sekä jatko-opintoihini että työelämään, ja paljon muistoja tästä ainutlaatuisesta koulusta jossa harvoin on käynyt aika pitkäksi.

-Joonas R.


by

Tags: