Lybeckerin kyltti

Opiskelu korona-aikana Raahessa

Milloin aloitin koulun Raahessa?

Aloitin koulun viime vuoden lokakuun 26. päivänä 3D luokassa, jossa minua ohjattiin opintojen aloituksessa. Jännitin koulupäivän aloitusta, mutta päivä meni silti hyvin. Päivää ennen olin muuttanut ensimmäistä kertaa asuntoon yksin, jossa nukuin yön.

Miksi olin hakenut Lybeckerin opistoon?

Olin hakenut Lybeckerin opistoon jatkuvalla haulla, koska olen käynyt lukion aiemmin. Olin hakenut animaattori ja peligraafikko perustutkinto linjalle, koska se tuntui itselle sopivalle.

Olen hyvä piirtämään ja vapaa-aikana kokeillut muokata kuvia ja leikata videoita. Myös olin hakenut Lybeckerin opistoon, koska en onnistunut pääsemään yliopistoon ja ammattikorkeakouluun pääsykokeilla kahtena keväänä.

Mitä olen tähän asti oppinut?

Olen oppinut animoimaan Toon Boom sovelluksella animaationperusteorian mukaisesti ja tekemään Blender sovelluksella 3D esineitä, animaatiota, teksturointia, kameran ja valojen säätöä. Myös olen oppinut opintojen aikana kirjoittamaan työpäiväkirjaa, mihin olen kirjannut tekemiseni.

Olen oppinut tekemään asiakaslähtöisesti töitä, kun pääsin animaationäytössä näyttämään osaamiseni. Sekä olen oppinut toimimaan ryhmässä, tekemään itsenäisesti ja palauttamaan tehtävät ajallaan.

Lisäksi olen oppinut asunnolla tekemään ruokaa, siivoamaan ja liikkumaan enemmän esimerkiksi kävellen ja pyöräillen. Olen oppinut tutustumaan Raahen kaupunkiin enemmän ja muita paikkoja, mitä Raahesta löytyy. Myös olen oppinut maksamaan tärkeät laskut ajallaan.

Minkälaista opiskelu on ollut minulla korona-aikana?

Ehdin opiskella normaalisti koululla kuten muut opiskelijat marraskuun loppuun asti, kunnes jouduimme aloittamaan etäopiskelun. Tätä jatkui helmikuulle asti, kun saimme lisätietoa koulun jatkuvan helmikuussa taas normaalisti.

Etäopiskelu meni omalta osalta hyvin. Sain tehtyä animointi tehtäviä ja palautettua tehtävät. Olin läsnä etänä Teams-kokouksessa ja osallistuin etänä Game Jam tapahtumaan, jossa tehtiin omissa ryhmissä peli.

Kouluun tullessa täytyi pitää maskia, pestä kädet hyvin luokkaan tullessa ja pitää turvaväli muihin. Hiihtoloman jälkeen alkoi näyttö, mihin osallistuin ja onnistuin siinä erinomaisesti. Näytön jälkeen alkoi media-alalla toimiminen tutkinto. Siinä tutkinnossa tehtiin videokuvausta, painotuotteita ja valokuvausta.

Tällä hetkellä teen toimitustyöpaja tutkintoa, jossa harjoitellaan tekstin tekemistä ja aiemmin opetettuja media-alan taitoja. Siinä harjoitellaan näyttöä varten kirjoittamalla tekstiä, valokuvata, videokuvata Kobra-lehteen ja erikseen tehdään painotuote.


Posted

in

, ,

by

Tags: