Lumihiutale ja Aimo

Raahen löytöeläinkoti

Toiminta on aloitettu 2000-luvun alkupuolella eläinsuojelun puolesta. Tänä vuonna tulee noin 6 vuotta siitä, kun 4h yhdistys on liittynyt mukaan toimintaan. Löytöeläinkodin toiminnasta vastaa nykypäivinä Saija Taka-Eilola. Hän on opiskellut Ruukissa, maaseutuopistolla ja työskennellyt 3 vuotta löytöeläinkodilla. Tällä hetkellä tiimissä on 6 henkilöä, jotka käyvät säännöllisesti hoitamassa kissoja lähes joka päivä. Joskus saattaa käydä erilaisia harjoittelijoita sekä TET:läisiä.  

Aamun tilannekuva, kuvassa Jonna, Riikka ja Saija

Arkiaamuna ensimmäisenä laitetaan valot päälle ja tarkistetaan, että kaikki kissat on tallessa ja ne ovat kunnossa. Annetaan mahdolliset aamulääkkeet kissoille sekä vaihdetaan tuoreet ruuat ja vedet. Sitten siivotaan hiekkalaatikot ja lakaistaan enimmät hiekat häkeistä. Viimeisimpänä tiskataan likaiset astiat ja sitten voi rapsutella kissoja ja viettää aikaa niiden kanssa. Viikonloppuisin ja arkipyhinä vapaaehtoiset tekevät samat asiat.  

Takana Aimo ja edessä Lumihiutale

Löytöeläinkodilla ei ole muita eläimiä kuin kissoja. Löydetyt kissat viettävät 15vrk eristetyissä tiloissa. Jos omistajaa ei löydy 15vrk jälkeen, kissa siirtyy löytöeläinkodin omistukseen. Kissa leikkautetaan ja sille aletaan etsiä uutta kotia. Joskus harvoin he hoitavat loukkaantuneita luonnon eläimiä. Koirat voi viedä Raisa Alatalolle.  

Hilma ottaa rennosti mökissään

Toimintaa voi tukea eri tavoin. Voit ryhtyä vapaaehtoiseksi työntekijäksi tai lahjoittaa tarpeettomia pyyhkeitä tai lakanoita. Raahen eri kaupoissa voi olla ostoskärryjä johon voi lahjoittaa kissanhiekkaa, ruokaa sekä erilaisia kissojentarvikkeita. Joissain paikoissa on myös kolikkolippaita johon voi lahjoittaa. Joskus joku saattaa tuoda erilaisia vanhoja pehmusteita ja peittoja.


by

Tags: