Ilmastonmuutos opiskelijan näkövinkkelistä

Ilmastonmuutos

Ilmastonmuutos on asia, joka on viimevuosina alkanut olemaan enemmän ihmisten huulilla. Jo 80’luvulla kyseinen asia oli jo huomioitavissa ja tuolloin asialle olisi pitänyt jo tehdä jotain sanovat jotkin henkilöt. Opiskelijana sen voin sanoa, että se todella on ollut mielessäni useanakin hetkenä. Tällainen asia johon voi ottaa kantaa, mutta siihen puuttuminen on yksin aika haastavaa ja siksi pitää yrittää pienillä asioilla hyötyä suuren asian eteen. 

Kaikki muut ottavat kantaa ilmastoon lakkoilemalla ja tekemällä mielenosoituksia, mutta en koe sen olevan oikea vaihtoehto ainakaan Suomen- kaltaisessa maassa, jonka vaikutusmahdollisuudet muihin maihin ovat aika pienet ainakin kun puhutaan ilmastoon liittyvistä asioista. 

Luonnon ihmeellisyydet 

Olemme kaikki varmasti joskus miettineet tekemisiämme ja niiden mahdollisia seurauksia, sitä kautta luonto on ollut monelle se kantava esimerkki ja siksi ilmastonmuutos koskettaa meitä kaikkia. Kun puhutaan ilmastosta niin ensimmäisenä tulee mieleen Raikkaat metsät, kuumat aavikot, aavat meret, jylhät vuoret ja monet muut fantasiamaiset esimerkit. Tämä kaikki on olemassa pitkän evoluution ansiosta ja se on vaarassa tuhoutua yhden elämänmuodon törttöilyjen ansiosta.       

 Luonnon eläimet joutuvat myös kärsimään ja ottamaan askelia muutokseen, vaikka harva eläin siihen edes kykenee. Jäät sulavat napajäätiköiltä ja siksi jääkarhut, hylkeet, pingviinit ja monet muut eläimet joutuvat jättämään elinympäristönsä ja lähtemään tuntemattomaan uuteen maailmaan tai upottava laivansa mukana. Merivesi nousee korkeamalle ja monet saaret ovat vaarassa huuhtoutua meren tyrskyihin mukanaan monia oma- ja ainutlaatuisista eläimiä ja kasveja. Haluammeko todella menettää tällaista rikkautta ja viedä kaiken kauniin luonnon pois oman hyvinvointimme ja turvamme vuoksi?  

Yhdessä tämä tehdään! 

Siksi ilmastonmuutos on suuri uhka ei pelkästään meille vaan kaikille jotka tässä maailmassa elävät ja meidän pitäisi ottaa vastuuta siitä mitä teemme ja jätämme jälkeemme, vaikka itse koen että ilmastonmuutosta ei voi enään niin sanotusti “pysäyttää”, koska se on kuitenkin asia joka on maapallolle tapahtunut ennenkin silti voimme sitä hidastaa ja yrittää käyttää varojamme järkevämmin ja lyödä hynttyyt yhteen sen eteen, jotta tulevaisuus voisi olla meille kaikille parempi paikka. 


Posted

in

,

by

Tags: