Muutto

Opiskelun yhdessä muuttaminen on helposti yleistä. Kun kouluvuosi loppuu ja valmistuminen lähenee, pitää olla jo tiedossa mitä seuraavaksi tekee ja muuttolaatikotkin saa jo olla valmiina. Onneksi osoite ja monet maksut on helppo muuttaa netin kautta ja samoin kelan tuet. 

Aikaisin aloittaessa, pakkaaminen kuuluu aloittaa tavaroista, mitä vähiten tarvitsee. Kysymys siis onkin, mitä oikeasti tarvitset vähiten? Osa vaatteista voi helposti laittaa jo jätesäkkiin ja ylimääräiset tiskit voi pakata koristeiden kanssa, mutta tarvitsetko kahta kattilaa vielä ja haluanko käyttää näitä koruja vielä. Itselle, viimeisiä pakattavia tulee olemaan perustarpeiden lisäksi tietokone. Pitää muistaa syödä pakkasesta ajoissa kaikki ruoat ja keksiä mihin käyttää kaksi purkkia kaurahiutaleita, kun korona-ajan alussa jaettiin. 

Itseä huvittaa suunnattomasti, kun löytää pakatessa asioita, mitä ei ole tarvinnut moneen aikaan. Niistä saakin sitten miettiä, tarvitseeko niitä ollenkaan vai voiko ne kierrättää eteenpäin. Toinen hauska löydös on kavereilta lainatut tavarat, jotka ovat pyörineet nurkissa ja unohdettu palauttaa. Kamalin rikos oli, kun kerran löysin yksinäisen palan palapeliä, jonka olin antanut kaverille koottavaksi. 

Siivous on monelle tuskaa. Onneksi se käy hieman helpommaksi, kun kerää kaiken roinan pois edestä. Paras keino on kuitenkin rekrytoida kavereita seuraksi ja avuksi. Jollei saa ketään mukaan, myös musiikki auttaa. Loppujen lopuksi tulee ajan myötä pakko, joka saanee pahimmankin prokrastinoijan liikkeelle. 


Posted

in

, ,

by

Tags: