Tassutaikuri

Marika Sinkkonen on koulutettu trimmaaja, joka työskentelee omassa yrityksessään Tassutaikurissa, Raahessa. Marika on opiskellut Ylä-Savon ammattiopistossa eläintenhoitajaksi trimmaamisen osaamisalalla. 

“Koira ja eläinala on koko ajan kasvava, joten töitä riittää paljon. Tällä hetkellä tämä ala näyttäisi olevan minun tulevaisuuden ala” Marika kertoo. 

Marikan mukaan yleensä eläinasiakkaat ovat kilttejä ja hyväkäytöksisiä, mutta välillä myös haasteellisia kavereita löytyy. Agressiivisia eläinasiakkaita löytyy, mutta niiden kanssa pitää vain työskennellä rauhassa ja huolellisesti. Tarvittaessa eläimen voi nukuttaa eläinlääkärin kanssa, jotta työn teko helpottuisi. Yleensä vain todella haastavakäytöksiset joudutaan nukuttamaan trimmauksen tai muun toimenpiteen ajaksi. Marika pitää myös pentu “eskaria”, jossa harjoitellaan ja totutellaan erilaisiin hoitotoimenpiteisiin ja trimmaamiseen liittyvissä asioissa. Pentujen kanssa harjoitellaan, jotta myöhemmin trimmaaminen olisi helppoa ja mukavaa trimmaajalle sekä eläinasiakkaalle.  

Lempirotu jota Marika mielellään trimmailee on nypittävät terrierit ja helppoja rotuja on esimerkiksi havannankoirat ja villakoirat.  

Marika kertoo, että trimmaaminen ei ole mitään salonki supsuttelua, vaan välillä hyvinkin likaista ja raskasta hommaa. Trimmaaminen on myös paljon muutakin kuin turkin leikkaamista, esimerkiksi koiran hyvinvoinnista huolehtimista. Turkinhoitaminen kuuluu ihan perus koiranhoitotoimenpiteisiin ja siitä tulee huolehtia säännöllisesti.  

Marika ottaa kaikenlaisia koiria hänelle huoltoon ja hänellä ei ole mitään inhokki rotuja, mutta jättiroduista hän on pysynyt erossa. Esimerkiksi jättirodun pohjavillan pesuun tarvitsisi useamman henkilön, koska jättirotuja on vaikea ja raskasta siirrellä/nostella yksin. 

osoite: Lukiokatu 2, 92100 Raahe 


Posted

in

, , ,

by

Tags: