Lapaluodon Kala ja Kahvila myy tuoretta lähikalaa

Tuoreet yrittäjät

Merja ja Martti Rantoharju ovat toimineet Lapaluodon Kalan ja Kahvilan yrittäjinä vuoden 2020 alusta lähtien. Työnjako pariskunnan välillä on selkeä. Merja työskentelee keittiössä ja hänen päävastuunaan on ruuanlaitto ja pienten kalojen perkuu ja fileointi. Martti hoitaa kalojen savustuksen lisäksi isojen kalojen fileoinnit.

Lapaluodon Kalan ja Kahvilan yrittäjät Merja ja Martti Rantaharju.

Ruuaksi tuoretta lähiruokaa monissa eri muodoissa

Kalakaupassa on tarjolla monipuolisia kalatuotteita sesongin mukaan. Paras tuorekala aika on toukokuusta lokakuuhun. Talven kalatilanne riippuu hyvin paljon jäätilanteesta. Kalatiskiltä on usein saatavilla savukalaa, maustekalaa, graavikalaa, säilykkeitä sekä valmiiksi fileoitua siikaa ja ahventa. Kahvilassa lounas on tarjolla tiistaista lauantaihin. Vakiona lounaslistalla on lohikeitto sekä sen lisäksi tarjolla on päivittäin vaihtuva kalaruoka. Ruokien pääosana on tuore kala, jonka paikalliset kalastajat ovat pyytäneet lähivesiltä. Perunat ruokaan tulee Vihannista. Voit syödä lounaan paikan päällä tai ostaa mukaan kotipakettiin.

Kalatiskissä on tarjolla runsaasti erilaisia kalajalosteita.

Lyhyen matka päässä keskustasta

Lapaluodon Kala ja Kahvila sijaitsee Lapaluodon kalasatamassa muutaman kilometrin päässä Raahen keskustasta. Lapaluoto on pieni ja todella kaunis puutalo asuinalue, jossa voi aistia jotain samankaltaista kuin Vanhan Raahen kaduilla. Asuinalue on erityisen kaunis kesäisin rantametsineen, joissa pesii suuri määrä pikkulintuja. Alun perin asuinalueella asuivat läheisen Santaholman sahan, Ruukin lautatarhan, sataman ja Raahe Oyn:n työntekijät perheineen. Kesällä paikalle pääsee hyvin pyöräillen ja lounaan voi nauttia terassilla ihaillen kaunista merimaisemaa. Talvella voit saapua paikalle rantoja pitkin hiihtäen ja nauttia paikan päällä eväät sekä lämmitellä pihassa löytyvän nuotiopaikan äärellä.

Kalahalli sijaitsee Lapaluodon kalasatamassa Raahessa.
Lapaluoto on idyllinen puutalo asuinalue, jossa rantametsien luonto pikkulintuineen on lähellä.
Lapaluodon asuinalueella on paljon kauniita vanhoja puutaloja.

Perinteiset Lapaluodon Kalamarkkinat

Syksyisin on muodostunut perinteeksi Lapaluodon kalamarkkinat, jotka kokoavat yhteen joka vuosi suuren joukon kalaruoan ystäviä. Tänä vuonna kalamarkkinat järjestetään jo 19.kerran. Paikalla on paljon erilaisia liha- ja kalatuotteiden myyjiä sekä lisäksi käsityö- ja tarve-esineidenmyyjiä. Markkinoilla pääset nauttimaan aidosta merellisestä markkinatunnelmasta.

Lapaluodon Kala ja Kahvila Facebookissa

Löydät Lapaluodon Kalan ja Kahvilan Facebookista, josta voit ottaa seurantaan viikon ruokalistan sekä seurata sesongin mukaan tarjolla olevia kalatiskin antimia. Löydät lounasruuat myös ruokahävikkiä vähentävästä ResQ-sovelluksesta.

Voit syödä lounaan paikan päällä tai noutaa kotipakettiin.

Kuvat ja teksti Elisa Nuorala


by

Tags: