Lohilahden Metsätyö Oy:n ja Koneyhtymä Tiainen Oy:n Logon suunnittelu

Anssi Liimatta 23.6.2021

Vuonna 2018 Lohilahden Metsätyö Oy ja Koneyhtymä Tiainen Oy pyysivät minua suunnittelemaan yhtenäistä logoa. Logon lähtökohteena kahden yrityksen nimien yhdistäminen yhteen logoon, koska kuljestusauto on kahden yrityksen omistuksessa. Logon tarkoitus on kuvata yritysten toimialaa joka on metsäurakointi.

Aluksi tein luonnoksen, jossa näkyisi firmaan liittyviä asitoita, kuten logon muoto on varoituskolmion muotoinen, jonka sisällä on metsäkone, metsuri ja takana keskellä kuusi.

Logon luonnos

Logo ei ollut heidän mukainen ja logon tarkoituksena on oltava simppeli eikä sisällä yksityiskohtia.

Joten aloin sunnittella Lohilahden Metsätyö Oy:n toimitusjohtajan luonnoksen mukaan kertoen sen sisältävän puita, firmojen nimet ja sahan.

Logo versio 1 ja 2

Tein muutamia versioita logosta. Ensimmäinen logo oli pyöreän muotoinen, jossa sivuissa on firmojen nimet ja keskellä raivaus sahan terä. Toinen logo on sama kuin edellinen mutta terä vaihdoin metsäkone terään. Myöhemmin he kertoivat että logon pitää olla suora ja firmojen nimet pitää näkyä keskellä eikä sivuilla.

Logo versio 3, 4 ja 5

Suunittelin logon uudestaan ja tein muuttamia versioita. Ensimmäisessä firmojen nimet näkyy sahaketjun keskellä ja reunoissa kuusen oksat.

Toinen on melkein samalainen kuin edellinen mutta yläpää kulmikas täsmääkseen pohjaan.

Näytettyään Lohilahden Metsätyö Oy:n pitäjälle logon hän aluksi piti mutta sanoin sen tarvitsevan parannusta. Logon tulisi olla puunmuontoinen kuten wunderbaum hajuste ja firmojen nimet keskelle.

Lopullinen logo

Lopulta muokkasin sen simppeliksi ja värit harmaiksi. Näytettyään logon, Lohilahden Metsätyö Oy:n toimitusjohtajan mielestä logo on onnistunut hyvin koska kuusi ulkoreunana kuvaa hyvin metsää ja sahanketju kuvaa puita kaatavaa metsäkonetta.

Saattuaan logon tulostettua Lohilahden Metsätyö Oy:n toimitusjohtaja henkilökohtaisesti asensi logon volvon kylkeen ja suunnitelmani logo pääsi kahden firman käyttöön.