Bengalikissa ja sen hoito

Alkuperä

Bengalikissa luotiin alun perin kissa leukemiaa vastaan olevassa tutkimuksessa. Bengalikissassa on sekoitus kesykissan ja Aasialaisen leopardikissan verta, joka näkyy ulkomuodossa erityispiirteinä esim. leoparditäpläkuvioina ja luonteessa on häivähdys villikissamaisuutta.

Luonne

Bengalikissa on luonnoltaan hyvin utelias, huomionhakuinen ja aktiivinen kissarotu, joka sopii hyvin vilkkaaseen lapsiperheeseen tai aktiiviselle henkilölle.

 Bengalikissaa suositellaan ulkoiluttamaan valjaissa tai pihassa olevassa ulkoiluhäkissä, sillä bengalikissan saalistusvietti on kova ja karattuaan ulos ilman valjaita voi kissa kadota, eikä välttämättä palaa takaisin, mutta muuten bengalikissa on samanlainen kuin muutkin kesykissat.

Bengalikissasta annetaan usein ymmärtää, että rotu ei sopisi perheeseen, jossa on lapsia. Kokemukseni perusteella  bengalikissa sopii hyvin lapsi perheeseen ja ne pitävät paljon lapsista ja monesti seuraavat lasten touhuja. Pentuiässä totuttaminen lapsiin on hyvin tärkeä osa koulutusta.

Bengalikissojen on sanottu pitävän vedestä, mutta tämä on bengalikissoilla hyvin yksilöllistä miten toteen väittämä toteutuu. Kissamme eivät pidä vedestä, mutta toisella kasvattajalla istuu bengali heidän kanssa suihkussa samaan aikaan.

Kasvatus

Bengalikissarotu ei ihan sovi aloittelijoille joille kissan hoito ei ole tuttua ja bengalikissan kouluttaminen on erilaista  kissan kouluttamista, koska bengali vaatii enemmän älykkäämpänä ja aktiivisempana rotuna. Koiraharrastajille tutumpi agility onnistuu mainiosti bengaleilta.

Bengalikissat ovat leikkisiä koko ikänsä ja ovat siitä syystä helpompia kouluttaa myöhemminkin ja ne oppii vanhempanakin uusia asioita. Bengalikissat pitävät vaihtelusta arjessa toiminnasta ja jos arki on samanlaista, niin se voi turhautua ja siitä voi  aiheutua stressiä ja tulla käytösongelmia. Bengalikissa stressaantuu, jos joutuu olemaan toimettomana ja virikkeittä ei ole saatavilla. Usein stressistä kärsivä kissa annetaan pois ongelmien ilmettyä, toisin kuin luomalla kissalle virikkeitä ja rutiini muutosta.

Bengalikissat ovat hyvin seurallisia kissoja ja sen vuoksi ovat äänekkäitä ja ne puhelevat maukumalla perheenjäsenille osallistuen toimintaan mukaan, oli kyseessä siivous, remontointi, leikki, ostoskassien purku tai tervehtivät kotiin palajaa hyvinkin tunteikkaasti kiehnäten ja maukuen.

Lisätietoa rodusta voi hakea Suomen bengalikissat ry:n kotisivuilta.


Posted

in

,

by