Espanjanvesikoira

Pörröinen, hypoallergeeninen rotu 

Espanjanvesikoira on suloinen, keskikokoinen kiharakarvainen koira, joka on luonteeltaan energinen, viisas, uskollinen, utelias, tarkkaavainen, sekä kaiken kaikkiaan iloinen koirarotu. Rotu on helppo koulutettava, sillä he ovat hyvin älykkäitä ja oppivat nopeasti, mutta tämän takia täytyykin olla tarkkana, ettei koiralle opeta vahingossa ei haluttuja asioita. Perroilta löytyy myös vahti- sekä paimennusvietti, joten suhtautuvat vieraisiin varautuvasti. 

Nimensä mukaan alkuperäisesti Espanjasta kotoisin.  Espanjassa rotua käytettiin mm. Kalastuskaverina, vahtikoirana, paimentamiseen, pienriistan metsästykseen maalta ja vedestä, rottien hävittämiseen, tavaroiden ja viestien viemiseen, kyseessä on siis vuosisatoja vanha rotu. Nykyään espanjanvesikoiria käytetään monipuolisina harrastus- ja seurakoirina. Suomessa perroja käytetään myös mm. Sienestykseen, sisäilma- ja pelastuskoirina. 

Helppohoitoinen? 

Turkinhoito on helppoa. Perroista ei lähde karvaa, eikä turkkia harjata ollenkaan. Kun turkki kasvaa pitemmäksi, pitää takut selvittää käsin. Joskus turkki saattaa vanuttua esim. koiran rapsuttelusta tai harjaamisesta, ja voi johdata turkin laatoittumiseen. Jos turkki laatoittuu, pitää se ajaa lyhyeksi. Yleensä perrojen turkki ajetaan lyhyeksi noin kaksi kertaa vuodessa. 

Perroilla on luppakorvat, joten he saattavat saada tulehduksia helpommin, siksi myös korvien hoito on heille tärkeää. 


Posted

in

by

Tags: