Ammatillisen koulutuksen reformi

Koulutuskeskus Brahe ja OAJ järjestivät seminaarin ammatillisen koulutuksen reformista Raahen ammattiopistolla tiistaina 17.9.2018. Reformissa on tarkoituksena uudistaa koko ammatillinen koulutus ja uudistukset ovat tulleet voimaan vuoden 2018 alussa. 
 
Kansanedustaja Hanna-Leena Mattila kertoi koulutuksen muutoksista ja esimerkiksi siitä, miten nuorten osaamisen taso on heikentynyt ja peruskoulusta tulee joka vuosi huolestuttavan paljon nuoria riittämättömillä taidoilla. 
 
Yhteiskunta muuttuu, työelämän vaatimukset muuttuvat ja teknologia kehittyy, niinpä koulutuksenkin on muututtava sen mukana, siihen tulee mm. lisää joustavuutta, enemmän työpaikoilla oppimista, kaikille suunnitellaan omat henkilökohtaiset opintopolut ja tutkinto on mahdollista suorittaa näytöillä. Voi olla, että peruskouluihin tulee tsekkauspisteitä tiettyjen luokkien loppuun, joissa tarkastetaan ettei oppimisessa ole vaikeuksia. 
 
Tulevaisuudessa työelämässä tullaan tarvitsemaan uudenlaista osaamista ja mahdollisia ammatteja saattavat olla mm. robotinkouluttaja, biosalapoliisi, implanttiasentaja sekä faktantarkastaja.

Toimittaja, Sara


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *