Galleria 5 & ARTo-taidelainaamo

Galleria 5:een on vapaa pääsy.

 

Satu Alajoki toimii Oulun Taiteilijaseura -63 ry:n toiminnanjohtajana

Galleria 5 sijaitsee Oulun keskustassa, Hallituskatu 5:ssä, aivan kulttuurikeskus Valveen vieressä. Galleria 5 on toiminut nykyisellä paikallaan vuodesta 1999. Galleria oli pitkään Oulun Taiteilijaseuran ja Proto ry:n yhteisomistuksessa, mutta vuoden 2015 alusta lähtien Galleria 5 on ollut kokonaan taiteilijaseuran hallinnassa.

Proto ry:n ollessa vielä mukana, osa näyttelyistä oli muotoilunäyttelyitä. Nykyään galleria on profiloitunut visuaalisen alan nykytaidenäyttelyihin.

Galleria 5:ssä näyttelynsä voi järjestää ammattitaiteilijat tai taitelijaryhmät.

“Galleriaan on avoin haku, joka on suunnattu ammattitaiteilijoille. Näyttelyt valitaan hakemuksen, näyttelysuunnitelman ja taiteellisen sisällön perusteella”, kertoo Satu Alajoki, Oulun Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja.

Satu on toiminut työssään vuodesta 2012 lähtien. Hän vastaa seuran toiminnasta, hallinnosta, taloudesta, henkilöstöasioista ja kehittämisestä. Lisäksi hänen työhönsä kuuluu Galleria 5:n ja seuran näyttelyiden tuottaminen ja tiedotus.

Haastavinta hän kertoo työssään kuitenkin olevan se, kuinka pienessä organisaatiossa joutuu olemaan kaikkien asioiden “monitoimiosaaja” ja pitämään monia lankoja käsissään.

“Mielekkäintä on työn sisältö, eli taiteen esille tuominen, joustava työympäristö ja mukava yhteisö”, Satu kertoo.

 

Taidetta kotiin

Gallerian kanssa samoissa tiloissa toimii myös ARTo taidelainaamo ja -myymälä sekä näyttelytila ARTtila.

ARTo taidelainaamossa yhdistyvät paikallisuus ja taide. ARTo esittää Oulun, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taiteilijoiden taidetta.

ARTo-taidelainaamosta voi lainata ja ostaa taidetta kotiin

ARTosta voi ostaa ja lainata maalauksia, piirroksia, grafiikkaa, veistoksia, valokuvataidetta, tekstiilitaidetta ja mediataidetta. ARTtila toimii taidelainaamon yhteydessä ja on tarkoitettu Oulun Taiteilijaseuran jäsenille. Se profiloituu enemmän myyntinäyttelytilana ja tilaan sopivat pienet näyttelyt.

Taidelainaamonhoitajana toimii Sanja-Kaisa Nuortimo. Hän on työskennellyt taidelainaamossa vuodesta 2015 saakka.

Sanja-Kaisa Nuortimo toimii taidelainaamonhoitajana.

Sanja kertoo kovan kiireen olevan haastavinta hänen työssään. Myös Sanja on työssään “monitoimiosaaja”. Hänen työnsä sisältää mm. asiakaspalvelua, taiteilijoiden kanssa työskentelyä, tilitysten hoitamista, ARTtila-näyttelytilan näyttely jaksojen suunnittelua ja taiteilijoiden valintaa näille ajoille sekä paljon muuta.

“Mielekkäintä on olla taiteilijoiden ja asiakkaiden kanssa tekemisessä ja olla joka päivä upeiden taideteosten seurassa täällä työpaikalla”, Sanja kertoo.

 

Oulun Taiteilijaseura -63 ry on Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ammattitaiteilijoiden edunvalvontajärjestö, joka tarjoaa jäsenilleen heidän ammatissaan tarvitsemiaan palveluja. Näihin kuuluvat mm. teosvälitystoimintaa ARTo taidelainaamo ja -myymälässä, Galleria 5:n ylläpitäminen ja muun näyttelytoiminnan sekä tapahtumien järjestäminen.

 

[kad_youtube url=”https://youtu.be/9dSqxqA0cII” ]


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *