Kauhu

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=g14W3msEtqo” ]

 

 

Kauhu

 

Mikä ihmisiä kiinnostaa kauhussa? Jututin paria ystävääni aiheesta ja kaikkia tuntui kiinnostavan jännitys ja tiedottomuus. Mitä elokuvassa oikein tapahtuu mistä elokuvan esimerkiksi hirviö on tullut tai mikä se ylipäätänsä on ja miten siitä loppujen lopuksi pääsee eroon jos se edes on mahdollista.

Tiedottomuus ja arvoitus monesti saa kohde yleisön vapailleen. Onko tapahtumat yliluonnollisia vai luonnollisia onko murhaaja olemassa vai ei. Kun tekijää ei tiedä tai sitä miten siitä pääsee eroon se aiheuttaa tiedottomuutta ja pelkoa. Kauhu elokuvan aikana monesti yleisö miettii selviääköhän päähenkilö vai ei? Milloin tulee seuraava säikäytys? Kun näitä asioita ei tiedä luo se jännitystä yleisössä ja sitä kautta monissa pelkoa.

Kauhu ruokkii ihmisen mielikuvitusta. Mitä pimeässä väijyy, mitä on sänkyni alla, mikä tuo rasahdus tuolla metsässä oli, mikä tuo iso kolahdus takanani oli? Ihminen joko pyrkii ottamaan selvää miksi asiat tapahtuvat tai pakenemaan tilanteesta. Pelko nostaa adrenaliinia joka tarpeen tullen pitää meidät hengissä.

Nuket ovat usein kauhun välineitä elokuvissa

 


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *