Kooste Lybeckerin opiskelijoiden teoksista

Haastattelimme kahta Lybeckerin jatkavaa opiskelijaa heidän teoksistaan.

Haastateltava: Hanna Nors-Kramsu, taideopiskelija

Mikä oli inspiraationa teoksiisi?

-Maalauksissa saimme tehtäväksi mennä ulos maalaamaan Raahen maisemia ja lähiympäristöä, enkä halunnut maalata taloja, joten maalasin luontoa. Yksi piti maalata ulkona ja kahteen piti käydä ottamassa valokuvat ja sai maalata mallista sisällä.

-Grafiikan työssä meidän piti etsiä jokin konkreettinen maisema ja kuvata se. Siitä tehtiin etsaus akvatinta.

Onko töiden maisemissa jotain tärkeää vai valittiinko ne vain hienouden takia?

-Maalauksissa yritin vain löytää lähialueelta jotain sellaista, mitä ei ole vielä piirretty. Yksi maalauksista on kanavarannasta, koska siellä paistoi aurinko. Työssä tutkittiin valoa ja varjoa, ja vedenpintaan sai heijastuksia. Toisessa maalauksessa inspiraationa oli sellainen kuva, joka on otettu vastavaloon, jonka takia puut ovat mustia.

-Grafiikassa kävelin vain museonrantaan ja otin siitä kuvan.

Kummasta työstä pidät enemmän?

-Kyllä maalaus on enemmän mun juttu, mutta on grafiikkakin ihan kivaa. Grafiikkaa on vain vaikea tehdä kotona, koska siihen tarvitaan paljon isoja laitteita. Grafiikassa on kuitenkin hyvä, että kaikki pitää ensin piirtää ennen kuin voi alkaa kaivertaa.

Osaatko sanoa kuinka kauan töiden teossa kesti?

-Maalauksissa kesti noin 3 tuntia/ maalaus, mutta siinä kesti jonkin aikaa, että löysi paikat. Näiden oli tarkoitus olla vain pikatöitä, mut mä oon vähän hidas.

-Grafiikan työssä kesti useita viikkoja, kun ensiksi piti piirtää paperille, sitten jäljentää ja piirtää kuparilaatalle. Kaiken lisäksi tää oli viel tää etsaus akvatinta, niin sitten tehtiin se etsaus, ja pohja pitää tehdä kahteen kertaan, joten kestää kauemmin.

Haastateltava: Aki Kinnunen, graafisen suunnittelun opiskelija

Mikä oli inspiraationa julisteeseen?

-Me tarvittiin markkinointikampanjaa Kobralehdelle, joten haluttiin saada paljon seuraajia sosiaalisessa mediassa, nii halusin tehdä aktivoivan julisteen siitä, missä kaikkialla meitä voi seurata.

Millä tekniikalla ja millä ohjelmalla juliste on tehty?

-Tää on tehty täysin Adobe Illustratorilla. Piirsin aluksi muodot ja sitten täytin ne erilaisilla tekstuureilla ja väreillä. Sitten lisäsin efektejä ja fontteja. Tää on ehkä vähän niinkuin käsinukke- tyylillä tehty, et muotojen piirtämisen jälkeen lisäsin overlayna liskotekstuuria ja muita tekstuureja.

Oliko julisteessa jotain muuta ideaa takana, kuin näyttää Kobralehden eri sosiaalisen median kanavia?

-Ideana oli näyttää Kobralehden maskotti eli kobra, vaikka ei tuo olekaan mikään virallinen maskotti. Halusin tehdä siitä sellaisen nuorekkaan kobran, joka selaa puhelintaan ja voi sieltä käydä tsekkaamassa somet.

 

Lybetron 2017 -juliste
Tehnyt: Jenna Uusitalo
Tehnyt: Siru Väisänen
Tehnyt: Siru Väisänen
Tehnyt: Siru Väisänen

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *