Lybeckerin opiston syystaidenäyttelyt

Lybeckerin opiston media-alan ja kuvallisen ilmaisun toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat pitävät lokakuussa kaksi taidenäyttelyä. Raahen kaupunginkirjaston näyttelytilassa pidetään Lainehtivat värit -näyttely ja Raahesalin lämpiössä Yhdessä-näyttely.

 

Näyttelyissä nähdään maalauksia ja kuvituskuvia. Lainehtivat värit –nimeä kantava näyttely on saanut inspiraatiota luonnosta, merestä ja sen alaisesta maailmasta. Yhdessä-näyttelyn teoksissa on aiheena ihmisten ja eläinten välinen ja ylisukupolvinen ystävyys. Näyttelyyn tulee vaihtuvia teoksia, joten sitä kannattaa käydä katsomassa useamminkin. 

 

”Yhteinen laulu”, jossa kaksi sutta ulvoo auringonlaskussa, kuvaa maalaajaansa Inari Kastellia ja hänen aviopuolisoaan. Kaksi yksinäistä sutta on löytänyt yhteisen sävelen ja toisistaan sielunkumppanit. Teos on tulkinta ystävyydestä, onnesta ja rakkaudesta.   

 

Luultavasti äidin ottama kuva perheen koirasta ja isästä oli inspiraationa Alisa Hekkalan maalaukselle ”Metsien miehet”. Alisa halusi luoda herkän ja sydäntälämmittävän tunnelman. 

 

Ida Arolan teos ”Luottamus”, jossa käsi kurkottaa kohti toista, kuvaa niin ikään ystävyyttä ja keskinäistä luottamusta. 

 

Siru Väisäsen teos ”Decompose” kuvaa hänen henkilökohtaista suhdettaan metsään ja luontoon. Metsässä hän kokee olevansa yhteydessä luontoon. Se rauhoittaa, tyhjentää mielen ja saa olemaan hetkessä.  

 

Yksi näyttelyn vaihtuvista teoksista on Mira Lohilahden vedessä kelluvia pulloja kuvaava maalaus. Harvoin luontoaiheisia tauluja maalaavalle Lohilahdelle merien saastuminen oli helpoin tapa lähestyä aihetta.  

 

Nämä olivat vain muutamat kymmenistä maalauksista ja kuvituskuvista, jotka ovat esillä lokakuun 28. päivään asti. Näyttelyt kannattaa käydä katsomassa toistekin, kun vaihtuvat teokset ovat esillä. 

 

“Lainehtivat värit”

Kirjaston näyttelytila 2.-28.10.

Yhdessä” 

Raahesalin lämpiö 2.-28.10.

 

Muista kirjoittaa vieraskirjaan! 


Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *