Raahen Hyvinvointipiste NeuvoRassi tekee yhteistyötä Lybeckerin kanssa

Lybeckerin opiskelijat ovat toteuttaneet maalauksia ja ikkunateippaukset Raahen keskustassa sijaitsevaan hyvinvointipiste NeuvoRassiin.

 

Anni Flinkin meriaiheinen taulu rauhoittaa tilaa

 

Omaishoidon ohjaaja Eila Silfverin mukaan NeuvoRassin Minna Alatalo, hoitotyönjohtaja, on aikaisempinakin vuosina tehnyt yhteistyötä Lybeckerin kanssa. Hänen ideana oli entisen kaupan valkeisiin tiloihin saada elävyyttä ja viihtyisyyttä. NeuvoRassi on tehnyt tiivistä yhteistyötä koulun kanssa, kun opiskelijat ovat käyneet suunnittelemassa taulut sekä teippaukset Rassin ikkunoihin. Työntekijät saivat vaikuttaa maalauksiin tarjottujen luonnosten perusteella.

 

NeuvoRassissa käy eri-ikäisiä asiakkaita. Taulun maalannut Anni Flink

 

Aihetta ei erikseen annettu, mutta meriaihe nousi raadin valintojen mukana luontevasti sekä teippauksiin että maalauksiin.

Kolmannen kuvallisen ilmaisun vuosikurssin opiskelijoista Anni Flink ja Sofia Heliste ovat maalanneet taulunsa opettaja Raija Korppilan ohjauksessa. Opiskelijoista Anni Flink on päässyt jatko-opiskelemaan kuvataidetta Kankaanpäähän ammattikorkeakouluun.

Viime keväänä saapuneet taideteokset ovat saaneet positiivista palautetta asiakkailta, ja ne kohottavat yleisilmettä.

Tilauksessa on vielä ainakin yksi taulu Lybeckerin opiskelijalta Jenna Viitalalta, joka jatkaa luontoteemaa omassa työssään. Teos on vielä luonnosteluvaiheessa. Ryhmätilaan on tulossa jonkinlainen tilaus, sillä siellä ilmenee kaikua paljaista seinistä. NeuvoRassi toivoo yhteistyön jatkuvan ja ottaa mielellään vastaan ideoita.

 

Taulu on Anni Flinkin maalaama. Taulut saatiin esille viime keväänä

 

Eila Silfver ja Tuomo Laurila ovat iloisia yhteistyöstä Lybeckerin opiston kanssa ja toivoisivatkin yhteistyön jatkuvan

 

Matalan kynnyksen toimintaa

NeuvoRassin tehtävä on antaa tietoa, ohjausta ja neuvontaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi sosiaalialan ja terveydenhuollon asioissa.

NeuvoRassi järjestää myös erilaisia teemapäiviä ja asiantuntijaluentoja eri aiheista eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Ohjelmatarjonnassa huomioidaan myös valtakunnallisia teemapäiviä.

Suosittu teema on Digi Haltuun- hanke, joka on sähköisen asioinnin teemapäivä kaiken ikäisille. Näissä teemapäivissä tarjotaan digiopetusta, kuten älylaitteiden käyttöä. Asiakaspääte on myös tarjolla sähköisen asioinnin varalta.

Toiminta on matalan kynnyksen toimintaa; ilman ajanvarausta ja maksutonta. Kynnystähän ei ole ovensuussa ollenkaan, Tuomo Laurila, aulahenkilö, muistuttaa.

Teemapäiviä on ollut esimerkiksi ravitsemukseen, liikuntaan ja sähköiseen asiointiin liittyviä, 3-4 kertaa viikossa. Aiheet koskevat asioita, jotka tukevat hyvinvointia ja kotona asumista ja ovat ajankohtaisia.

Laboratoriossa tarjotaan INR-näytteenottoa tunnin ajan päivässä. Toimijoita, kuten vammaispalvelun sosiaalityöntekijä, käy säännöllisesti.

Pisteellä tehdään yhteistyötä erilaisten järjestöjen kanssa, kuten terveysalan järjestöjen.

Kävijämäärät ovat nousussa ja ihmiset ovat alkaneet löytää paikan. Tuomon mukaan Rassi on kuin pikkulapsi, joka kasvaa pikkuhiljaa. Kuukaudessa on yli sata kävijää, ja tapahtumat vetävät yhä enemmän väkeä. Liikuntatuokiossa on 30 kävijää ja puhelinliikenne koostuu noin kymmenestä puhelusta per päivä. Kesäaikana kävijämäärä pysyi samana. Tauluillekin siis löytyy yleisöä, ja kävijämäärän ennustetaan kasvavan koko ajan.

Tekijöistäkin lienee kaunista, että eri ikäiset ihmiset saavat lohtua ja ajateltavaa heidän töistään.

 

Teksti: Eira Kela ja Anna Pyhtilä

Kuvat: Eira Kela

Video: Anna Pyhtilä

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Qjr1N96Uyuo[/embedyt]

Sofia Helisteen iloinen taulu viihdyttää lapsiasiakkaita etenkin

 

Maalaukset vähentävät kaikua, jota helposti syntyy entisen kaupan tiloissa. Taulu on Sofia Helisteen käsialaa

 

Meriaihe oli luonteva valinta opiskelijoiden ja NeuvoRassin henkilökunnan kannalta. Taulu Sofia Helisteen

Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *