Satelliitti – etsivä nuorisotyö

      

Satelliitti on kokonaisuus, johon kuuluu etsivä nuorisotoiminta ja työpajatoiminta. Satelliitin tarkoitus on etsiä mahdollisesti apua kaipaavat nuoret, toimien kuitenkin nuoren omilla ehdoilla. Satelliitti toimii mm. Raahen alueella.

   

Etsivä nuorisotyö itsessään tarkoittaa erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuoren elämässä, tarjoten mahdollisuutta luottamukselliseen ja turvalliseen aikuiskontaktiin. Yhdessä nuoren kanssa etsivät ratkaisuja mieltä painaviin pulmiin, kysymyksiin ja auttaa nuorta eteenpäin. Etsivän nuorisotyön tavoitteena on myös vähentää työ- tai kouluelämän ulkopuolelle jääneitä edistäen nuorten yhteisöllisyyttä.

 

Nuotta-valmennukset

Nuotta-valmennukset ovat tarkoitettu 13-28-vuotiaille, jotka ovat työpajojen ja etsivän nuorisotyön kautta niihin hakeutuneet, joiden kohdalla arjenhallinta edesauttaa työ- tai opiskelupaikan löytämisessä tai säilyttämisessä. Nuorten sosiaalinen vahvistaminen on valmennuksien pääprioriteetti.

Nuottaleiri 2018 etsivätyön puolesta:

Lähtö kohti Kuusamon Oivankia lähti 4.10. kello 09:00. Matka kului rauhallisissa tunnelmissa, suurin osa nukkui neljätuntisen matkan ajan. Paikan päälle saavuimme kevyet 15 minuuttia myöhässä, mutta paikalle selvittiin. Oivankiin päästyämme aloitimme suoraan lounaalla, Oivangin ruoka ei ikinä petä. Ruokailun jälkeen haimme matkatavarat linja-autosta, jonka jälkeen lähdimme majoittumaan. Majoituttuamme muutaman hengen huoneisiin ohjaajamme Jarkko opetti meille korukiven hiontaa, se oli mielenkiintoista!

Kivien hionnan jälkeen oli hetki vapaa-aikaa ennen päivällistä, jonka jälkeen lähdin huvittelemaan ohjaajien Tuulan ja Outin kanssa pelaamaan ilmakiekkoa Oivangin yleiseen pelitilaan.

Seuraavana aamuna kaikki olivat melko väsyneitä, jotkut olivat nukkuneet yönsä hyvin ja toiset hieman huonommin, minä mukaan lukien. Aamu startattiin aamupalalla klo 08:15, puuroa kiisselin kera ja juomana mehua. Aamiaisen jälkeen aloimme valmistautua Juuman vaellusta varten. Maisemat olivat upeat, niiden hienoutta ei voinut kamerallakaan tallentaa. Pysähdyimme Jyrävällä syömään retkieväät ja nauttimaan Jyrävän putouksesta.

Kolmas aamu koitti, aamiaisen jälkeen lähdettiin koko porukalla pelaamaan paintballia läheiseen metsään. Paintballin jälkeen koitti lounas. Lounaan jälkeen lähdimme bussilla Erä-Susi huskytarhalle, jonka tiimoilta tervehdimme myös tilan muita eläinasukkeja! Eläimien kanssa touhuttuamme käännettiin bussin kärki kohti Rukaa, jossa pysähdyimme paikalliseen Saleen ostamaan ruokatarvikkeita yhteisen päivällisen ja iltapalan tekoa varten. Teimme tortilloja sekä pannukakkua yhteisvoimin.

Neljäs ja samalla viimeinen aamu Oivangissa koitti. Syötiin, siivottiin huoneet, pakattiin ja lähdettiin takaisin Raaheen.

Lopuksi video Satelliitin uusista tiloista:

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=3mddV-VK64w” ]

Lehtijutun kirjoittanut, kuvat ja videoit ottanut Marjaana Huttunen

 


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *