Sisustusalan opettajan haastattelu

Haastattelin sisustusalan opettajaa Sari Huttusta hänen työelämästään.

Juttelin Sarin kanssa ja kysyin, kuinka kauan olet toiminut sisustusalan opettajana. Sari vastasi, että aloitti jo 90-luvun puolivälissä, mutta toisen asteen sisustusalan opettajan hän on toiminut vasta kuusi vuotta.

Seuraavaksi kysyin, että mikä sai hänet tekemään päätöksen, että haluaisi tehdä tätä työtä. Sari kertoo olleensa jo lapsena kiinnostunut rakennuksista ja arkkitehtuurista. Hän halusi opiskella arkkitehtuuria, mutta se vaati matikkaa, joten hän päätti lukea sisustusarkkitehdiksi, koska se vaati vähemmän matikkaa. Sari oli ollut aikaisemmin koulukäynninavustaja, joten hänen oli helppo edetä opettajaksi.

Sari kertoo, että hänen työnsä vaatii monenlaisia taitoja. Taitoihin kuuluu hyvät sosiaaliset taidot, että voi tulla kaikenlaisten ihmisten kanssa toimeen. Opetustyössä korostuu Sarin mukaan järjestelmällisyys, että osaisi olla tiettyyn aikaan tietyssä paikassa. Todella monia arkisia asioita on osattava, että voi olla järjestelmällinen. Sari myös kertoo, että on oltava innostusta työhön, että edistyy ja pärjää. Sari on itse todella innostunut, koska se helpottaa ja auttaa häntä työnsä teossa.

Työntekijät vauhdissa! Sisustusalan opettaja Sari opettaa kotien ja julkisten paikkojen eri tiloista, perusasioita arkkitehtuurista, piirtämistä, tietokoneohjelmista, materiaalioppia ja näiden asioiden opettelemisen jälkeen suunnittelua.
Sisustuspuolen opettaja Sari poseeraa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viimeinkin hiljaista.

 

 

 

 

 

 

 

 

Samin näkemys sisustajan mielestä.

 

Toimittaja: Vincent Hotti

Valokuvaaja: Henna Ilmola

Graafikko: Sami Riihiaho


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *