Taideteollisuusalan opettajien haastattelu

Haastattelin sisustus- ja kalustealan opettajaa Tuija Nurkkalaa sekä verhoilun opettajaa Eva Mahlamäkeä Lybeckerin opistolta. 

Kenelle suosittelisitte tätä alaa?

Opiskelijat joilla on vahva näkemys ja kiinnostus sisustustyöhön, sekä halu tehdä ihmisille hyviä koteja ja esteettisiä kauniita tiloja, hakeutuvat alalle. 

Alalla opiskellaan moderneissa työympäristöissä.

 

 

 

Miksi hakeuduitte tälle alalle?

Tuija: Minun tausta on arkkitehtuurin puolella, olen ollut aiemmin arkkitehtitoimistossa töissä. Tämä on sellainen visuaalinen ala ja minulla se kiinnostuksen kohde on arkkitehtuuri ja tilojen visuaalisuus ja toimivuus. se tavallaan houkuttelee ja vie eteenpäin. 

Sisärakentajien työtila.

Miten mainostaisit tätä alaa?

Tuija: Sellaisena visuaalisena alana. Tämä on hyvä ala sellaisille, jotka haluavat olla tekemisissä tilojen, muotojen ja värien kanssa.

Mikä sinua tässä alassa kiinnostaa?

Tuija: Opettamisessa minua kiinnostaa nuorten kannustaminen omassa osaamisessa eteenpäin ja se motivoi kun näkee heidän saavan kiinni hommasta.

Eva: Se kun näkee kätensä jäljen ja työnsä tuloksen. Opiskelijat pääsevät hyviin töihin. Meiltä on lähtenyt opiskelijoita sekä sisärakentamispuolelta että verhoilupuolelta yrittäjiksi. Se on hienoa kun näkee miten meiltä tulee oikeita alan ammattilaisia.

Mikä on mielekkäin asia tällä alalla?

Tuija: Opiskelijoiden innostus, ja juuri se halu tehdä toimivia ja visuaalisia tiloja, se on se paras juttu.

Eva: Se kun näkee hyvän lopputuloksen, tykkään olla nuorten kanssa tekemisissä, opettamisesta, haasteista sekä onnistumisen ilosta. 

Kauanko olet ollut opettajana?

Tuija: Vuodesta 2001 olen toiminut opettajana, eli 17 vuotta.
Eva: Olen ollut 11 vuotta opettajana. 

Minkälaisiin työtehtäviin voi hakea valmistuessa?

Sisustus- ja kalustealan opiskelijat jotka valmistuvat, voivat työskennellä esim. irtokalusteita myyvissä liikkeissä eli kalustemyynnin puolella, avustavina työntekijöinä sisustus- ja arkkitehtitoimistoissa, pintamateriaaleja myyvissä liikkeissä, jossa annetaan sisustusneuvontaa materiaalien ohella. Tosi iso osa on myös kiinnostunut jatko-opinnoista, arkkitehtuurista tai sisustusarkkitehtuurista. Tämän koulun kautta saa sen ammatillisen ja teknisen tiedon, mitä tarvitaan siinä sisustustyössä. Tätä kautta on hyvä jatkaa, jopa rakennusinsinööriopintoihin, koska tulee tekniikkatietoa myös.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=2ZIQNdbFGjs[/embedyt]


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *