Mikä ihmeen airsoft?

softaajat valmiina rähinään

Airsoft harrastus rantautui Suomeen jo kaksituhattaluvun alkupuolella, eikä ole vielä näyttämässä laantumisen merkkejä vaan vuosi vuodelta kasvattaa suosiotaan. Mutta mistä oikein on kyse?

Airsoft on muovikuulapyssyillä paukuttelua ja on lähtöisin Japanista. Se on erittäin monipuolinen ja aloittelijaystävällinen harrastus. Airsoft peleissä on yleensä erilaisia pelimuotoja esim: lipun ryöstö, jossa on tarkoituksen varastaa vihollisjoukkueen lippu, mutta samalla suojella oman joukkueen lippua.

Airsoftaaminen on liikunnallinen harrastus, koska yleensä siinä tulee juostua paikasta A paikkaan B. Tarvittaessa siinä vaaditaan hyviä hermoja, koska voit joutua odottamaan jossain paikassa useampia minuutteja, ettei kuula osuisi kalloon.

Airsoftia voi harrastaa ihan kaveriporukassa, mutta jos ei saa kerättyä tarpeeksi kavereita kasaan niin useimmilla paikkakunnilla on oma yhteisö, joka järjestää pelejä joinakin viikonpäivinä. Yhteisöillä pelit ovat enemmän järjestelmällisiä ja niissä voit saada lainaan kuula-aseen, kun annat rahaa vastineeksi.

Airsoft aseen testailua!

Airsoft niin kuin suurin osa muistakin harrastuksista maksaa. Airsoftaamisen voi aloittaa pienellä budjetilla kuin suuremmallakin. Airsoft aseita on eri hintaisia ja varusteidenkin hinnat vaihtelevat. Jos et halua ostaa itsellesi airsoft asetta, voi sellaisen vuokratakin. Suojalaseista ei kuitenkaan kannata tinkiä!

Airsoft on yleisesti leimattu pelkästään miesten tai poikien harrastukseksi, mutta missään ei sanota, että naiset tai tytöt eivät voisi harrastaa airsoftia. Airsoft sopii siis harrastuksena hyvin nuorille ja vanhemmillekin sukupuoleen katsomatta. Tärkeintä softaamisessa on kuitenkin pitää hauskaa, ylläpitää hyvää ryhmähenkeä ja kuntoa saa kohennettua airsoftia harrastaessa!

Lähtö päivän ensimmäiseen peliin.

Haastattelin myös 17-vuotiasta airsoftin harrastajaa. Hän kertoi aloittaneensa airsoftin harrastamisen viitisen vuotta sitten, koska hänen suurin osa kavereistakin harrasti silloin airsoftia. Hän kertoi käyvänsä softaamassa Kempeleen Ketolanperän ampumaradan vieressä. Hänen mielestä airsoft on erilainen ja monipuolinen harrastus. Se ei ole kuin jalkapallo, se ei ole yksitoikkoista yhden pallon perässä juoksua. Airsoftissa tilanteet vaihtuvat ja melkeinpä koskaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Hän sanoi myös harrastuksen suurimmaksi miinukseksi muovikuulien kalleuden, ja hyvät varusteetkin maksavat joskus jopa suuriakin määriä. Kaikesta huolimatta hän suosittelee airsoftia ja toteaa jos innostusta löytyy niin siitä saa itselleen pitkäaikaisen harrastuksen.

 

Päivän pelit purkissa ja kotia päin lähtö!
Airsoft varusteita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehnyt: Sami Riihiaho.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *