Johanna Hämeenkorpi

Esittelyssä media-alan ammattilainen Johanna Hämeenkorpi

Yhdeksän vuotta sitten Johanna Hämeenkorpi mietti perheellisenä, miten yhdistää ennen kaikkea äitinä oleminen ja itsensä työllistäminen.  Pohdinta tuotti oman yrityksen, Studio Panoraman, joka toimii kodin yhteydessä Raahessa.

Johanna Hämeenkorpi toimii yrityksessä visuaalisena suunnittelijana ja hänen miehensä Jouni Hämeenkorpi projektipäällikkönä.

Ensi vuonna tämä yritys täyttää kunnioitettavat kymmenen vuotta. Paljon on mahtunut matkan varrelle ja yritys on laajentanut toimialaa aktiivisesti. Pienestä yhden naisen yrityksestä on kasvanut laajetessa lukuisia alihankkijoita työllistävä yritys.

Studio Panoraman palveluihin kuuluu mm. ulkomainonta, teollisuuden palvelut, mainosteippaus, messut, tapahtumat sekä graafinen suunnittelu.

Voimme nähdä yrityksen kädenjäljen vaikkapa Raahen kävelykadulla, Kampaamo Brahen ikkunateippauksina. Studio Panoraman työskentelyalueena on koko Suomi ja työnlaadussa on tinkimätön ja palveluhenkinen ote.

Koulutus ja verkostoituminen

On tärkeää pitää ammattitaitoaan yllä kouluttautumalla ja laajentamalla osaamisalueitaan, tietää Johanna Hämeenkorpi. Hän on kouluttanut itseään koko ajan yritystoiminnan ohessa. Tämän päivän yritysmaailma vaatii osaamista, tietoja, taitoja ja tärkeänä osana on verkostoituminen toisten yritysten kanssa.

Pitää tietää omat vahvuudet yrittäjänä, kehittää niitä ja verkostoitua toisiin yrityksiin. Näin yksi yritys työllistää alihankkijoina muita yrityksiä. Yrittäminen on yhteistyötä, kertoo Johanna Hämeenkorpi.

Studio Panoraman työpäivä

Johanna Hämeenkorpi aloittaa päivänsä 7.30 vastaamalla sähköposteihin. Yritykselle on tärkeää reagoida nopeasti asiakkaiden viesteihin, se antaa yrityksestä ammattitaitoisen ja asiakkaita kunnioittavan vaikutelman.

Työpäivästä riippuen, päivä jatkuu projektien suunnitteluilla, budjetoinnilla, laskutuksilla, aikataulutuksilla ja asiakastapaamisilla.

Työpäivä päättyy kello 16. Hyvä työpäivä koostuu siitä, että asiakkaat ovat tyytyväisiä.

Tämän jälkeen alkaa perheen oma aika. Selkeät rajat työpäivän pituudelle antavat rauhan nauttia perhe-elämästä. Näin sekä yritys että perhe on tasapainossa, painottaa Johanna Hämeenkorpi.

 

Sinä, joka pohdit yrittäjyyttä

Johanna Hämeenkorpi kannustaa yrittäjyyteen. Jos haaveenasi on oma yritys, niin kouluttaudu, verkostoidu ja tee unelmistasi totta.

Yrityksen perustaminen on tehty helpommaksi osuuskuntien ja kevytyrittäjyyden avulla, joten miksipä ei. Eipähän jää kaivelemaan, että miksi en kokeillut kantaako siivet.

 

Johanna Hämeenkorpiwww.studiopanorama.fi

Työryhmä:

toimittaja Leena Niva

kuvaaja Hanna Saksa

videokuvaaja Samu Rönkkö

graafikko Arzhel

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Lpws-b_MQ38[/embedyt]


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *