Outo Arcade – tie suoraan virtuaalitodellisuuteen!

Rantakadulla 7 D:ssä, Cafe Kampuksen vieressä, odottaa kaunis, vanha, keltainen talo, osittain keltaiseksi tulleiden lehtien keskellä. Ulkona viileä tuuli ennustaa tulevaa syksyä, puolipilvien kera. Aamukymmeneksi hyvä ilma suosii hyvää ilmapiiriäkin! Rakennuksen pääsisäänkäynnin vasemman oven kohdalla lukee ”Outo Arcade”, jonka perusteella menemme sisään. Päästessämme sisään ja käännyttyämme vasemmalle ohjeistusten mukaisesti, löydämme Outo Arcaden omistajan, Tuomas Mämmelän.

Outo Arcade on virtuaalielämyshalli eli VR-laseihin perustuva pelihalli, jossa pelaajalle laitetaan VR-lasit, ohjaimet ja annetaan pelaajan valita pelin elämysvalikoimasta, johon kuuluu mukaan lukien seikkailua, toimintaa, urheilua, rytmipelejä sekä kauhua. Oudossa Arcadessa voi käydä itsekseen, ystäväpiirin tai työporukan kanssa. Aikaa on käytettävissä 30 minuutista 3 tuntiin, sekä ajan pystyy varaamaan Oudon Arcaden sivuilta tai soittamalla paikan päälle.

    “Virtuaalimaailma imaisee sinut peliin sisään”, sanoo Tuomas Mämmelä.

Haastattelemme Mämmelää sekä pelaamme muutamia VR-pelejä Premium-elämyshuoneessa, joka on muihin huoneisiin verrattuna isompi ja erinomainen käyttää sosiaalisia kontakteja varten, kuten ystävien tai työkavereiden kanssa. Mämmelän mukaan suunnitteilla on laittaa popcorn-laite kyseiseen elämyshuoneeseen, jotta paikasta tulisi hyväntuulinen.

Oudon Arcaden nimi tulee Seminaarinkadun alueen oudosta ilmiöstä, jonka outoa teemaa jatketaan rakennuksessa, johon on lisätty teknologia ja pelikulttuuri oudon perinteen jatkamisena. Elämyskuutioita on kolme, joista kaksi on pienempiä Premium-huoneeseen verrattuna. Premium-tilassa on tosin hienommat laitteet ja paremmin liikkumavaraa kahteen normaaliin huoneeseen verrattuna, sanoo Mämmelä. Premium-huoneessa voi olla 1-20 ihmistä samaan aikaan, toisin kuin normaalissa elämyskuutiossa, jossa saa olla 1-8 ihmistä.

Mämmelä itse suosii virtuaalipelejä toisin kuin konsolipelejä.
”Pelimaailma näkyy ympärillä”, Mämmelä jatkaa. ”Virtuaalimaailma imaisee sinut peliin sisään.”
Tämänkin saa kokea: jos ulkona on viileää ja syksy näkyy lehdissä, pääsee virtuaalilaseilla suoraan maailmaan, jossa voi olla kesä. Mieluisasti saisi olla lämmintä sisällä kuin virtuaalilasien mukaan ulkona virtuaalimaailmassa.

 

  • Hanna Saksa

 

Tiimissä mukana oli: 

Hanna Saksa
Alisa Kallio
Leena Niva


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *