Raahe-opiston kuvataiteen opetus

 

Haastattelin Raahe-opiston kuvataiteen opettajaa Merja Järvelin. Raahe-opisto järjestää kuvataidekursseja aikuisille sekä lapsille ja nuorille. Kursseja pidetään Raahessa, Pyhäjoella ja Vihannissa. 

 

 

 

 

Merja kertoo, että Raahe-opistolla toimii lapsille ja nuorille kuvataidekoulu Purje ja sen lisäksi Raahessa ja Pyhäjoella on lasten taidepajat. Aikuisille on kuvataiteen kursseja joissa käytetään erilaisia maalaus- ja piirtotekniikoita. Kuvataiteen kursseja on kolme erilaista.

 

 

Merjan mukaan kursseilla käytetään perinteisiä taiteen tekniikoita. Enimmäkseen maalataan akryylimaaleilla, mutta jonkin verran myös öljyväreillä. Muita tekniikoita ovat pastelliliiduilla ja hiilellä piirtäminen. Kursseilla jokainen saa vapaasti päättää mitä tekniikoita käyttää ja minkälaisia töitä haluaa tehdä.

 

 

 

 

Raahe-opisto on järjestänyt kuvataiteen kursseja jo vuosia. Merja toteaa, että tutut ja turvalliset kurssit vetoavat ihmisiin. Suosituimpia kuvataiteen kursseja ovat Antero Forssin maalauskurssit.

 

 

Raahessa kurssit alkavat, kun kurssilaisia on vähintään 10 ja enintään kurssilaisia otetaan yhdelle kurssille noin 15, Vihannissa ja Pyhäjoella kursseille otetaan vähän vähemmän osallistujia

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurssilaisia on työikäisestä eläkeikäiseen, mutta nuoria kursseilla ei erityisemmin ole. Merja toteaa, että pitäisi keksiä miten nuoriakin saisi osallistumaan enemmän kursseille. Kursseja järjestetään syksyisin ja keväisin, ja niitä on sekä aamuisin että iltaisin.

 

 

 

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *