Raahen löytöeläinkodin toiminta

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=SepZioGWbMk[/embedyt]

Haastattelin Riikka Mannilaa Raahen löytöeläinkodilla 12.09.2018

Milloin olette perustaneet tämän löytöeläinkodin?

Raahen eläinyhdistys on perustanut tämän yli 20 vuotta sitten. Muutama vuosi on menty niin että eläinsuojeluyhdistys on antanut tämän toiminnan 4H Ry:lle, 4 vuotta on ollut 4H:n vastuulla.

Miten huolehditte eläimistä? 15 vrk:ta etsitään vanhaa omistajaa ja sen jälkeen oikeudellisesti alamme etsimään uusia koteja eläimille.

Miten teiltä voi adoptoida eläimen?

Ensin täytyy tutustua paikkaan ja paikkoihin ja sitten myös kissoihin että mikä käy ja millainen luonne kissalla on, sitten yhdessä katsotaan mikä kissa perheeseen sopii. Kissan hinta on 80 euroa ja eläimet on eläinlääkärin tarkastamia ja leikattuja sirutettuja, sen takia eläin maksaa ja muutenkin eläimen hoito maksaa.

Kuka kustantaa eläinten hoidot?

Raahen kaupunki avustaa meitä ja ylläpitämään tätä taloa. Sitten muut yksityiset ihmiset tekevät raha-, ruokaa-, kissanhiekkaa ja muita lahjoituksia.

Löytyykö teiltä muita eläimiä?

Tällä hetkellä löytyy karanteenista siilejä, ne ovat sen takia meillä kun ovat jääneet ilman emon maitoa tai ovat aliravittuja, kun ovat tarpeeksi vahvoja selvitäkseen itsenäisesti niin ne on mahdollista palauttaa takaisin luontoon. Välillä meillä on oravien poikasia joiden emo on kuollut, joskus on jäätyneitä joutsenia jotka on jäätyneet vesistöihin kiinni.

Millaisella koulutuksella pääsee työntekijäksi?

Pitkäaikaistyöttömiä voi päästä työharjoitteluun tai kuntouttavaan työtoimintaan, nuoria koululaisia käy tetissä ja kesätöissä, myös palkkatuella pääsee töihin josta maksamme palkan. Periaatteessa ei tarvitse koulutusta kun haluaa päästä opettelemaan millaista on työskennellä eläinten kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miksi teiltä ei löydy koiria?

Koska olemme keskellä kaupunkia ja meillä ei ole ulkotarhaa ja ulkoilumahdollisuuksia. Koirat löytyvät yksittäiseltä henkilöltä Tuomiojantien varresta, Raisa Alatalo vastaan ottaa löytökoiria. Meidän tilat ei sovellu koirille.

Kuinka nopeasti eläimille löytyy koti?

Se vaihtelee useasti, jos syntyy pentuja niin yleensä ne on jo valmiiksi varattuja ja sitten hankalampia kissoja joita on hankalampi hoitaa tai niillä on jotain perussairauksia tai hankalampia tapauksia ja niillä voi mennä useita kuukausia ennen kuin niille koti löytyy.

Paljonko teille tulee kodittomia eläimiä kuukaudessa?

Vuodessa tulee sata eläintä mutta ei osannut sanoa montako kuukaudessa, talvisin ei tule eläimiä edes viikoittain mutta kesällä oli todella kiireellistä ja eläimiä tuli paljon.

Oletko kiinnostunut tulemaan vapaaehtoistyöntekijäksi Löytöeläinkodille?

Tarvitsemme joka viikonloppu (ja arkipyhä) luotettavia hoitajia ruokkimaan, puhdistamaan hiekkalaatikot sekä seurustelemaan kissojen kanssa. Jos olet kiinnostunut, voit soittaa Löytöeläinkodille niin kerromme asiasta tarkemmin, p. 0440 737 979

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *