Raahen ammattiopiston opetuskeittiön toimintaa

Kävimme tutustumassa Raahen ammattiopiston ravintolaosaston opetuskeittiöllä, jossa kolmannen vuoden kokit ja tarjoilijat olivat täydessä työn touhussa.

Pääsimme myös haastattelemaan työn tiimellyksessä touhuavaa alan opettajaa Mirja Kitinojaa sekä opiskelijoita Jasmiina Karhumaata ja Tuuli Tähjänjokea, jotka kokin koulutuksen ohessa suorittavat myöslukio-opintoja, eli kaksoistutkintoa.

Jasmiinan sai hakeutumaan alalle haave kotitalouden opettajan alasta.

Kotitaloudenopettajan toimesta haaveileva Jasmiina Karhumaa taikinan teossa

Tuulilla osoittautui lähellä kotia oleva koulu hyväksi ratkaisuksi, tiiviin hevosharrastuksen vuoksi ja ala tuntui omalta.

Ruokaohjelmia tai -blogeja kumpikaan ei ole seurannut kovin tiiviisti. Jasmiina on Youtubesta katsellut lähinnä leivonta-aiheisia kanavia kuten Kakkumonsteria.

Jyrki Sukulan ohjelmat ovat taas kiinnostaneet Tuulia.

Helppojen ja nopeiden perusruokien teko sekä leivonta oli jo tuttua molemmille ennen kouluun menoa.

Jasmiina ja Tuuli pitävät koulussa nimenomaan siitä, että opetus tapahtuu käytännön tehtävien ja tekemisen kautta. Luokkatoverit ovat mukavia ja yhteishenki hyvä.

Työharjoittelupaikat Amican ja Raahen lukion keittiöllä sekä Pulla-Pirtissä ovat antaneet Tuuli Tähjänjoelle varmuutta kokkailuun

 

Työharjoittelua koulussa onkin heti ensimmäiseltä luokalta lähtien, jolloin pääsee tutustumaan alaan paikkakunnan työpaikoilla.

Molemmat kertoivat harjoittelun olevan rankempaa kuin koulussa, mutta siellä oppii paljon erilaisia ​​asioita kuin koulussa.

Jasmiinan tulevaisuudensuunnitelmia oli koulun jälkeen hakeutua jatko-opintoihin kotitalousopettajan koulutukseen, jota on tarjolla Joensuussa ja Helsingissä.

Tuulin suunnitelmiin kuuluu koulun jälkeen kesätyöt SSAB: lla ja jatko-opinnot ovat mielessä muttei välttämättä tälle alalle.

Lopuksi vielä kysyimme omat bravuuriruuat:

Jasmiinalla oli lihamureke ja Tuulilla munakasrulla.

Ammattiopiston opetuskeittiöllä valmistuu päivittäin n.40-50 ruoka-annosta joka tarjoillaan kahvila-ravintola Meritähdessä, joka sijaitsee kahvila-ravintola Meritähdessä. Siellä voivat ruokailla myös koulun ulkopuolelta tulevat paikan päällä, sekä ottaa eväät mukaan erittäin edulliseen hintaan.

 

Tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet takaavat hyvän lopputuloksen

 

Kasvisten ja salaattien käyttö ruoan valmistuksessa on lisääntynyt paljon viime vuosina

 

Perustutkinnon, kokki- ja tarjoilijakoulutuksen lisäksi voit myös suorittaa suurtalous- ja ravintolakokin, sekä tarjoilijan ammattitutkinnot.

Voit myös suorittaa dieettikokin erikoisammattitutkinnon, jolloin hallitset erityisruokavalioon kuuluvien ruokien ja ruokakokonaisuuksien suunnittelun ja valmistuksen erilaisiin tilaisuuksiin sekä erilaisille asiakasryhmille.

Koulutukseen kuuluu myös tilaus-, juhla-, lounas- ja annosruokien valmistus sekä ala carte kuten terriinit ja siikaruuat.

Ravintolasta voi myös tilata palveluja erilaisiin juhliin ja tapahtumiin. Esimerkiksi vuoden 2017 yrittäjien juhliin olivat ruuat, kattaukset ja tarjoilut opiskelijatöinä.

Elääkö siis sisälläsi kokki kolmonen tai kenties saako makuhermosi värähtelemään suussa sulava mousse?

Jos näin niin suuntaahan kohti Raahen ammattiopiston ravintola- ja cateringalan opintoihin. Opintoihin voi hakea jatkuvasti haun kautta, kuten myös yhteishaussa.

Ja ah, ne tuoksut mitä siellä liijailikaan. Toivat suorastaan ​​veden kielelle.

 

Koulussa vaikutti olevan reipas ja hyvä tekemisen meininki.

 

Työmenetelmien ja -välineiden opiskelu käytännön tehtävien kautta on oppimisen kannalta tärkeää

 

Ravintola Meritähdessä opiskelijat saavat ensikosketuksen palvelualan töihin

 

Toimittaja: Eira Kela

Videokuvaaja: Natalia Hermannova

Kuvat: Anna Pyhtilä


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *